Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Подорож до Праги – це чудовий подарунок для мандрівника, що не шкодує кросівки для прогулянок по слизькій бруківці вуличок старовинної Європи. Чеська столиця те місто, де хочеться розглядати кожен будинок, собор, палац та насолоджуватись видом дахів всіх відтінків червоного з оглядових майданчиків міста. А поки ловіть декілька точок, які варто відвідати в Празі та вперед планувати мандрівку.



Карлів міст

Одне з найвпізнаваніших місць Праги, що розділяє місто на дві частини – Старе Место та Мала Страна . Тож ви також можете поділити вашу мандрівку навпіл – спочатку досліджуємо правий берег річки Влтава, а потім лівий. По всій довжині міст прикрашають 30 скульптур, здебільшого релігійної тематики.  Існує легенда, що король Карл IV наказав астрологам вичислити ідеальну дату та час для закладення мосту. Експерти обрали – 1357 рік, 9 день, 7 місяць, 5 годин, 31 хвилина. Це число поліндром, тобто його однаково можна читати зліва на право та з права наліво. В ті часи вірили, що такі дати мають велику силу. Минуло 665 років, а міст досі стоїть, тож напевне, магія чисел таки діє.

Мала Страна 

Одразу за Карловим мостом на лівому боці Влтави починається район Мала Страна. В цьому кварталі хочеться просто гуляти по вузьким вуличкам поруч з милими затишними будинками та роздивлятись кожну  деталь архітектури. Мала Страна, майже, повністю складається з туристичних точок, тільки палаців тут нараховується 37, а також декілька старовинних церков та парочка музеїв. Центром району – є Малостранська площа та собор Святого Миколая.

Читати  5 неймовірно красивих і вражаючих храмів Таїланду

Вальдштейнський палац та сади 

В кварталі Мала Страна знаходиться найбільший палац Праги. Для будівництва, якого викупили територію, що займали 26 маєтків. А кімнати та коридори оздобили фресками, розписами з античного епосу та з життя самого фельдмаршала Валленштейна. До палацу прилягає сад, де гуляють граційні павичі. А алея саду прикрашена скульптурами в античному стилі. Крім того, на території є печера сталактитів, пташник з екзотичними птахами, оранжерея та галерея павільйон Sala terrena, головним елементом декору якого є фрески архітектора Баччио дель Б’янко.
Вхід: сад працює з квітня по жовтень, вхід безкоштовний. Про відвідування палацу потрібно домовлятись завчасно.

Стіна Джона Леннона 

Неподалік від Карлового мосту, все в тому ж кварталі Мала Страна, знаходиться незвична пам’ятка – стіна Джона Леннона. В 80 -х роках фанати The Beatles розмальовували це місце портретами фронтмена гурту та цитатами з пісень. На той момент в Чехії панував комуністичний режим і за подібні графіті можна було попасти за грати. Але це не зупиняло художників, вони приходили вночі та малювали. В такий спосіб молодь висловлювала протест владі. Зараз стіна – це монумент свободі слова та повстанню  проти комуністичного режиму.

Празький град 

Празький град – замковий комплекс, що займає територію в 70 гектарів. А книга рекордів Гіннеса підтвердила, що це найбільший замковий комплекс в світі.  З кварталу Мала Страна до Празького граду  ведуть сходи на вершині, яких знаходиться оглядовий майданчик з якого відкривається вид на правий берег Влтави. На вході по комплексу туристів зустріне почесний караул, що змінюється кожну годину і влаштовує з цього ціле шоу. Деякі локації комплексу безкоштовні, а деякі платні. Існує три види туристичних квитків по Празькому граду:

Читати  Дивись глибше: фотограф створив унікальну серію знімків про підземне "коріння" відомих пам'яток

Округ А: Старий королівський палац, Рожмбергський палац, Базиліка Святого Георгія, Собор святого Віта, експозиція “Історія Празького града”, Злата улочка.
Ціна: 350 крон (14 €).

Округ В: Старий королівський палац, Базиліка святого Георгія, Злата улочка, Вежу Даліборка, Собор святого Віта.
Ціна: 250 крон (10 €).

Округ С: експозиція “Скарбниця Кафедрального собора святого Віта”, картина галерея.
Ціна: 350 крон (14 €)

Злата улочка 

Злата улочка – компактна вулиця в Празькому граді, на якій знаходиться всього шістнадцять будинків. Колись в них працювали майстри золотих справ та алхіміки. На золотій вулиці є будинок знахаря, будинок, де жив Франц Кафка, сувенірні лавки, ювелірна майстерня та середньовічна таверна. Вхід на вуличку платний, але є один лайфхак: всі музеї та сувенірні крамнички працюють до 16:00 з квітня по жовтень та до 17:00 з листопада по березень. І якщо ви просто хочете прогулятись по вуличці, подивитись на милі будиночки, то можна це зробити абсолютно безкоштовно після закриття.  

Найвужча вуличка Праги 

Вінарна Чертовка – це найвужча вуличка Праги, ширина її всього 70 сантиметрів. І двом людям тут не розминутись. Саме тому, в кожному кінці проходу знаходиться світлофор і переходити її можна тільки на зелене світло. Внизу вулички розташований ресторан – Вінарна Чертовка, завдяки якому прохід отримав таку назву. Цей заклад досить популярний, тож ціни  там не для бюджетного туриста.  Сама вуличка належить цьому закладу, тож відкриввається о 11:00. 

Читати  Інопланетні дерева на острові Сокотра, в яких тече кров дракона

Ваянові сади 

Навколо Празького града знаходиться багато садів та парків:  Королівські сади, Вальдштейнські, Шенборнський сад. Але більшість з них закриті з жовтня по квітень. Та  ми все ж знайшли чудовий парк, який відкритий в зимовий період – це Ваянові сади. Цей комплекс дуже затишний та вважається найстарішим парком в Празі. Тут є невеликий ставок, а навколо все засаджено деревами та кущами. А найцікавіше – це граційні павліни, що спокійно гуляють по території.

Староміська площа 

Центральна площа міста, саме тому тут завжди багато туристів та місцевих жителів. Тож приходьте сюди зранку, поки ще немає натовпу. Площу оточують старовинні будиночки сконструйовані в бароковому та готичному стилях. Найпопулярніші пам’ятки площі – це Ратуша, Астрономічний годинник, Тинський храм та храм Святого Миколи.

Празькі куранти

На Староміській площі знаходиться одна з найвпізнаваніших туристичних точок Праги – Празькі куранти. Це найстаріший в світі, працюючий астрономічний годинник. В 1410 році був встановлений на південному фасаді ратуші. В Празьких курантів є два циферблата астрономічний (верхній) та календарний (нижній). Годинник показує роки, місяці, дні та години, а також час сходу та заходу сонця, місця і положення знаків зодіаку. Щогодини, коли б’є годинник фігурки смерті, янгола та апостолів, що знаходяться біля циферблату влаштовують середньовічний ляльковий театр.
Вхід: на оглядовий майданчик – 250 крон (10 €).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *