Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Протягом останніх чотирьох років Фінляндія очолювала рейтинг найщасливіших країн світу. Зважаючи на пандемію COVID-19, збереження цього титулу у 2021 році стало значним досягненням.



То ж що впливає на такий оптимізм населення? Красиві пейзажі, спокійний спосіб життя, низький рівень злочинності, досконала система освіти? Чи все у комплексі? Відповідь варто шукати безпосередньо у Фінляндії.

Наразі Фінляндія відкрита для всіх мандрівників із ЄС та Шенгенської зони, а також для щеплених мандрівників із решти країн світу. Тож приводів відвідати цю країну стало ще більше.

Причина 1. Дослідити Гельсінкі

Читати  Україна оновила список "коронавірусних" країн: до "червоної" зони потрапив популярний туристичний напрямок

У Гельсінкі проживає близько 1,5 мільйонів осіб, тому не дивно, що це важлива відправна точка для будь-якого мандрівника. Регіон славиться поєднанням культур – тут можна знайти понад 30 архітектурних стилів.

В архітектурі переважають камінь та дерево. Особлива увага приділяється природному освітленню, що пояснюється дефіцитом сонячного світла у північному кліматі.

Мандрівникам радять відвідати Кафедральний собор на Сенатській площі, Каплицю тиші Камппі, пам’ятник Сібеліусу, обійти центральні площі, традиційні сауни, а також численні музеї.

У цьому місті чітко відчувається поєднання різноманітних культур,
– ділиться спостереженнями науковиця Лотта Лунасмері з Гельсінського університету.

Читати  Найгарніші ковзанки світу

Тож кожен зможе знайти тут щось своє.

Причина 2. Познайомитися з Арктикою

Арктичну Фінляндію варто відвідати у різні пори року. Влітку впродовж сонячних днів відкривається можливість для активного відпочинку, включаючи піші прогулянки та споглядання за дикою природою. Крім того, саме тут розташоване село Санта-Клауса, яке відкрите для відвідувачів навіть у розпал літа.

Причина 3. Побачити північне сяйво

Арктичний регіон також популярний восени, взимку та навесні. Однією з основних причин є північне сяйво. Побачити це захопливе видовище можна практично щодня у районах Рованіємі, Кильписъярви та Соданкюля.

Читати  Українка підробила у закордонному паспорті 14 штампів: для чого вона це зробила

А якщо при цьому ви хочете ще й комфортно відпочити, оберіть ночівлю в іглу зі скляним куполом та затишним інтер’єром.

Причина 4. Дослідити природу Лейкленда

Район Озерного краю, де знаходяться десятки тисяч озер та пагорбів, популярний серед фінів, які з’їжджаються сюди, щоб возз’єднатися з природою. Якщо ви теж вирішите розслабитися у Фінляндії, радимо забронювати будинок з видом на озеро та знамениту фінську сауну.

Причина 5. Відкрити для себе незвідані раніше архіпелаги

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *