Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Таїланд можна по праву назвати країною храмів, адже там є понад 400 тисяч святилищ, кожна з яких має свою унікальну історію. Більшість з них досі активні, лише відносно невелика частка перетворилася на руїни.



Туди тайці приходять, щоб помолитися, запалити пахощі для своїх предків, а також у скрутну хвилину поговорити з ченцями. Основну частину храмів Таїланду становлять буддистські святилища, однак вони приваблюють відвідувачів з усього світу завдяки своїй значущості, унікальності та мальовничій красі.

Ват Бенчамабофіт або Мармуровий храм

Один із найкрасивіших храмів Бангкока є Ват Бенчамабофіт, який більш відомий як Мармуровий храм. Його будівництво розпочалось у 1899 році завдяки королю Чулалонгкорну.

Читати  Жителі яких країн п'ють воду з-під крана

Чотири вражаючі мармурові стовпи вітають відвідувачів біля входу. У залі для висвячень встановлена статуя Будди в стилі Сухотай, відлитою у 1920 році. Храм має вишуканий архітектурний стиль Бангкока з багатоярусними дахами та високими фронтонами.

Ват Сатхат або Храм гігантських гойдалок

Ват Сатхат – один з десяти королівських храмів першого класу. Його будівництво замовив король Рама І у 1807 році для захисту бронзового зображення Будди Пхра Шрі Сак’ямуні, яке перевезли на човні з провінції Сукотай.

Читати  Найвищий хмарочос України: де знаходиться висотка з рекордними 168 метрами

У внутрішньому дворику розміщено 156 зображень Будди, тоді як на фресках головної каплиці показано його 24 попередні втілення. Храм також відомий завдяки гігантським гойдалкам, які сягають понад 21 метр.

Ват Траіміт або Храм Золотого Будди

Ват Трайміт відомий тим, що в ньому встановлений найбільший у світі Будда з твердого золота. Його висота сягає понад 3 метри, а вага – 5,5 тонн. Вважається, що статуя виникла між XIIІ та XVI століттями під час правління династії Сукотай.

Щоб приховати справжню цінність, золотий Будда майже 200 років був покритий кольоровим склом і ліпниною. У 1955 році статуя випадково впала, після чого виявили всередині золото.

Читати  Україна і Сейшели домовились про безвіз

Ват Ронг Кхун або Білий храм

Ват Ронг Кхун, відомий як Білий храм, зараз вже не є святинею. Покинута та зруйнована будівля у 1990-х роках перейшла до місцевого художника, який за наступні кілька років перетворив руїни в один із найдивовижніших приватних експонатів у Таїланді.

Роботи по реконструкції досі не припиняються і, як очікується, вони будуть завершені до 2070 року.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *