Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
В Ужгороді створили серію листівок для туристів із зображенням втрачених історичних споруд.

Про це повідомила кураторка проєкту “Втрачений Ужгород” Галина Ярцева.



За її словами, на першій листівці із серії на лицьову сторону підібрали світлину з рестораном “Корона” – колишньою візитівкою Ужгорода. Цей будинок розташований на центральній площі міста – Театральній. Зараз споруда у приватних руках, там триває реконструкція і планують до відкриття бізнес-центр.

Читати  Швеція на два місяці продовжила заборону на в'їзд з-за меж ЄС

“Зі зворотнього боку листівки є анотація про проєкт “Втрачений Ужгород” та QR-код, який містить посилання на відеофільми про історію Ужгорода ХХ століття”, – розповіла Ярцева.

Вона уточнила, що наклад першої партії листівок – 200 одиниць. Їх планують поширити в публічних місцях Ужгорода: готелях, ресторанах та кав’ярнях серед ужгородців та гостей міста.

Читати  Wizz Air скасовує 36 рейсів до весни: перелік напрямків

“Також будемо просити гідів про підтримку серед цільової аудиторії, які цікавляться історією Ужгорода”, – додала Ярцева.

За її словами, листівки поширюють безкоштовно – придбати їх не можна.

“Втрачений Ужгород” – авторський проєкт журналістки Тетяни Літераті, яка досліджує в архівах історії із життя Ужгорода ХІХ та першої половини ХХ століття. Із майже трьохсот історій, написаних Літераті, вийшла серія книг з однойменною назвою. Цьогоріч у межах проєкту за підтримки Українського культурного фонду “Втрачений Ужгород. Відеоверсія” відібрали десять історій та зняли до них короткі 10-хвилинні фільми.

Читати  Торік понад 11 мільйонів українців побували у 123 країнах світу

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *