Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Відвідання сходу Туреччини, історичного регіону Месапотамія, міста Шанлиурфа та храмового комплексу Гьобеклітепе, який вважається «нульовою точкою» відліку історії людства, набуває все більшої популярності серед туристів з-за кордону. За перші 9 місяців цього року Гьобеклітепе відвідали пів мільйона туристів.


Про це повідомляє голова регіональної палати туристичних гідів Шанлиурфи Мюслюма Чобана, якого цитує TRT Haber.

Читати  На Тернопільщині в межах «Великої реставрації» відновлять кілька замків та міську ратушу

«За перші 9 місяців року місто відвідало близько 500 тисяч людей… Ми прогнозуємо, що після пандемії кількість відвідувачів дуже швидко сягне мільйонів… Туристи їдуть до Гьобеклітепе, багато хто планує ще це зробити», – повідомив Мюслюм Чобан.

«Шанлиурфа приваблює історією, археологічними знахідками та туристичними можливостями. Той факт, що Гьобеклітепе – об’єкт спадщини ЮНЕСКО, сприяв тому, що Шанлиурфа стала одним із найвідоміших місць у світі… Шанлиурфа найближчим часом поб’є нові рекорди щодо приймання вітчизняних та іноземних туристів», – наголосив мер Шанлиурфи Зейнель Абідін Беязгюль.

Читати  ТОП-5 національних парків України: куди поїхати у вихідні

«Поряд з Гьобеклітепе в нашому регіоні є ще три місця, які у списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Ще сім – у тимчасових списках. З їхнім додаванням до постійного списку регіон набуде ще більшої популярності для відвідування у світі, й стане новим «локомотивом» у сфері туристичних поїздок», – розповіла віце-президент Асоціації розвитку туризму Шанлиурфи та член правління Асоціації туристичних агентств Туреччини Рахіме Яшар.

Читати  33 дні виживали завдяки щурам та кокосам

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *