Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Величезний курортний комплекс знищать в Іспанії – усе для того, щоб зберегти місцеву фауну. Будівництво комплексу поставило під загрозу популяцію птахів.



Забудовнику доведеться знести 185 вілл, чотиризірковий готель, поле для гольфу та причали для яхт. Окрім того, суд зобов’язав його відновити екосистему та природний ландшафт.

Суди тривали 14 років

Верховний суд Іспанії виніс таке рішення після 14 років тяганини. Курортний комплекс, розташований на водосховищі Вальдеканьяс, має бути знищений через порушення законів про охорону природи.

Читати  Грецькі туроператори отримали можливість видавати туристам ваучери замість грошей

Зараз курорт Marina Isla de Valdecañas займає острів площею 135 гектарів. На острові розташований чотиризірковий готель, поле для гольфу, тенісні корти, басейни й причали для яхт.

Там також побудували 185 вілл – а заплановано було ще більше. Комплекс мав складатися з 565 вілл. Курорт став дуже популярним серед знаменитостей та бізнесменів – адже розташований усього за 2 години їзди від Мадрида.

Читати  У столиці «чайної» провінції Туреччини будують 29-метрову склянку – бардак

Втім, плани на будівництво скасовуються. Натомість комплекс потрібно повністю знести.

Екоактивісти виступили на захист птахів

Водосховище, де побудований курорт – місце проживання великої кількості птахів: серед них беркут, білоголовий сип, стерв’ятник, могильник та сірий журавель. Територія Вальдеканьясу є заповідною зоною, що входить до європейської мережі Natura 2000.

Перед початком будівництва його лобіювали політики автономної області Естремадура, запевняючи, що це привабить інвестиції. Забудовник планував почати на цій території будівництво ще одного проєкту під назвою Елізіум.
Однак 2 місцеві екологічні організації почали судитися з місцевою владою та забудовником.

Читати  Життя в стилі лагом: 5 місць у Стокгольмі, де потрібно побувати кожному

На жаль, в Іспанії є уявлення: якщо вже збудували, нехай стоїть, дарма що проєкт неправильний і незаконний,
– розповідає один з активістів.

Зрештою, суд прийняв рішення на користь екоактивістів. Відтак всі будівлі мусять знести та відновити природний ландшафт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *