Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Греція прийняла рішення відкрити свої кордони на півтора місяця раніше. Країна офіційно відкриє туристичний сезон вже з першого дня весни.



Про це повідомив міністр туризму Василіс Кікіліас. Очевидно, у такий спосіб влада хоче заповнити втрачений через коронавірус туристичний час.

Греція починає туристичний сезон на півтора місяця раніше

Літній сезон відпочинку планували відкрити в середині квітня, втім, зараз заявили, що він розпочнеться вже 1 березня.

З наступного місяця Греція офіційно відкриє свої двері для іноземців. Туристичний сезон Греції розпочнеться 1 березня,
– йдеться у повідомленні.

Читати  Укрзалізниця запустила «Буковельський експрес

Попри швидке поширення COVID-19 і його нових штамів, у 2021-му Греція прийняла велику кількість міжнародних мандрівників. Тому Кікіліас зазначив, що боротьба з пандемією була важливою, оскільки країна, на відміну від інших, в минулому сезоні відкрилася для іноземців.

За словами міністра, торік доходи від туризму досягли 10,5 – 11 мільярдів євро. Це величезний внесок в економіку Греції.

Читати  Туреччина змінила міжнародну назву

Які плани Греції на 2022 рік

Нещодавно Кікіліас підкреслив, що Міністерство туризму і фахівці туристичної галузі намагаються протягом цього року досягти допандемічних показників.

Крім того, туроператори й авіакомпанії закликають до збільшення на 30 – 50% місць розміщення в готелях, бронювання поїздок і слотів на цей рік, що, за словами грецької влади, подає надію.

Минулого року я привіз 1,5 мільйона мандрівників, цього року хочу привезти 3 мільйони,
– зазначив генеральний директор німецької туркомпанії TUI.

Читати  Екскурсія літаком над Києвом: унікальна можливість від МАУ

Згідно з дослідженням, проведеним Конфедерацією туризму Греції (SETE), до пандемії в 2019 році найбільше коштів витрачали в Греції туристи з Німеччини, Великої Британії та США. Так, доходи від приїздів туристів з Німеччини тоді склали близько 3 мільярдів євро.

За даними грецької влади, кожен четвертий євро в економіці країни опосередковано або безпосередньо надходить від туризму і доходить до середньої грецької сім’ї, що займається малим та середнім бізнесом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *