Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Луцьку завершують реалізацію проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна».

Про це повідомляє Управління інформаційної роботи Луцької міської ради.



«У Луцьку майже завершується робота над реалізацією унікального проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», який передбачає ремонт підвалів, фасаду монастиря єзуїтів, башти Чорторийських з оборонним муром, а також благоустрій прилеглих територій», – йдеться у повідомленні.

Читати  Як дві краплі води: 5 близнюків популярних пам'яток, які майже не відрізняються від них

Зазначається, що в межах проєкту вже здійснили реконструкцію південно-західного фасаду монастиря єзуїтів, відновили стіни башти Чорторийських і частину оборонної стіни. У планах – відремонтувати територію поруч із входом у підземелля Собору та висадити зелені насадження.

«Відтак, ми вже маємо цілий підземний комплекс, який планують наповнити різноманітними цікавими для туристів об’єктами», – зазначили у міськраді Луцька.

Читати  Як знайти та купити дешеві авіаквитки: 10 порад для туристів

За їхньою інформацією, наразі тут тривають археологічні дослідження у нещодавно виявлених підвалах, про які раніше нічого не було відомо. Туди вже облаштували вхід. Завершують реконструкцію підвалів монастиря єзуїтів.

У підземеллі для туристів планують відкрити сучасний Музей-майстерню лицарства і середньовічних часів, встановити силіконову фігуру монаха-єзуїта, голограму привида, мультимедійні екрани та інше.

Читати  Водоспади України

«Об’єднавши підземелля вежі Чорторийських із підземеллями кафедрального Собору, ми матимемо найдовші підземелля в Європі. Планують у цих приміщеннях влаштовувати екскурсії, що триватимуть понад годину і дивуватимуть лучан і гостей нашого міста великою кількістю історичних атракцій», – зазначають у міськраді.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *