Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Легендарний Колізей у Римі отримає нову високотехнологічну арену. Згодом там планують проводити, зокрема, культурні заходи.



План розміщення нового поверху у Колізеї вже схвалило Міністерство культури Італії. Відвідувачам хочуть надати можливість прогулятися там, де століття тому билися гладіатори.

Міністр культури Даріо Франческіні оголосив, що дерев’яна арена буде висувною. Згідно з планами, її спорудження мають завершити до 2023 року.

Читати  В які країни українці хотіли б поїхати працювати: нове опитування

Площа арени, яка буде повністю знімною конструкцією, сягатиме 3 000 квадратів. На планках встановлять систему обертання. Проєкт обійдеться у 22,2 мільйона доларів.

Керовані комп’ютером дерев’яні фрагменти будуть рухатися, відкриваючи й закриваючи підземні тунелі. Це дозволить захистити їх від дощу або провітрити.

Читати  Львівський історичний музей став доступний у 3D-форматі

Що сталося з підлогою Колізею

Ще у XIX столітті її розібрали, коли археологи почали розкопки підземних рівнів. Саме там перед виходом на змагання перебували гладіатори та тварини.

Франческіні сподівається, що після реконструкції Колізей зможе стати майданчиком для проведення масштабних культурних заходів.

Цей амбітний проєкт допоможе зберегти та захистити пам’ятку, а також підвищить зручність її використання,
– пояснив він.

Читати  Уряд схвалив концепцію держпрограми оздоровлення та відпочинку дітей до 2025 року

Першим, хто заговорив про відновлення арени Колізею був археолог Даніеле Манакордо. Він висловив таку ідею ще у 2014 році.

Його пропозицію підтримав Франческіні. Він припустив, що її можна буде використовувати для відтворення гладіаторських боїв.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *