Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Також, за словами міністра інфраструктури, оптимізація оподаткування для українських перевізників дозволить знизити вартість квитків на внутрішні рейси.

Міністерство інфраструктури має намір збільшити частку лоукостів на авіаційному ринку України в 2020 році до 45%, а в подальшому – до 63%.



Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, про це міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив під час привітання п’ятнадцятимільйонного пасажира аеропорту «Бориспіль».

«Міністерство інфраструктури України реалізує комплекс заходів для подальшого успішного розвитку авіаційної галузі. Важливим завданням є збільшити частку лоукостів на авіаційному ринку України в 2020 році до 45%, а в подальшому – до 63%», – цитує прес-служба Криклія.

Читати  Обурився, що немає McDonald's: незадоволений турист лишив гнівний відгук про національний парк

Також, за словами міністра, оптимізація оподаткування для українських перевізників дозволить знизити вартість квитків на внутрішні рейси.

«Планується за бюджетні кошти реконструкція та розвиток нових аеропортів у регіонах – у Дніпрі, Мукачеві та Ізмаїлі. В бюджеті на 2020 рік закладено 1 млрд грн, що в 5 разів більше, ніж у 2019 році. Також йде активна робота над залученням приватних інвесторів до розвитку регіональних аеропортів. Зокрема, планується концесія аеропортів у Херсоні, Чернівцях та Запоріжжі», – зазначив Криклій.

Читати  Італія закривається для українських туристів: хто зможе в'їхати до країни

Також, міністр підкреслив, що аеропорт «Бориспіль» є лідером за рівнем пасажиропотоку серед аеропортів України й навіть Європи.

«Сьогодні ми зустріли 15-мільйонного пасажира аеропорту «Бориспіль». Минулорічний рекорд у 12,6 млн пасажирів успішно побито. Цього року «Бориспіль» продемонстрував збільшення пасажиропотоку на 21%. 15 млн пасажирів для аеропорту «Бориспіль» – це абсолютний рекорд, але далеко не межа. За 5 років кількість українців, які користуються авіаційним транспортом, має збільшитись у три рази, а пасажиропотоки досягти 32 млн пасажирів», – зазначив керівник міністерства.

Читати  Романтичний Париж – за 26 євро: Ryanair почав розпродаж авіаквитків на літо

Криклій підкреслив, що зростання пасажиропотоків через аеропорти України є важливим показником економічного розвитку нашої держави та одночасно потужним сигналом інвесторам.

Як повідомляв УНІАН, пасажиропотік через українські аеропорти в січні-вересні 2019 року зріс порівняно з аналогічним періодом 2018 року на 18,7% – до 22,576 млн осіб.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *