Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Мальовничий острів Хвар буквально закохує у свої лавандові аромати. Хорвати обожнюють цю рослину та створюють з неї неймовірні речі.



Хорвати цінують лаванду і навіть відзначають щорічно дводенний фестиваль. Острів Хвар неабияк приваблює поціновувачів цієї запашної рослини.

Лавандовий острів Хвар у Хорватії

Відвідайте дивовижний острів і не забудьте придбати сувеніри, які точно будуть вам ще довго навіювати ароматні спогади про це місце. Хвар – це хорватський острів у Адріатичному морі. Він вражає туристів не лише своїми неймовірними краєвидами, але й лавандовими полями. Ця рослина неабияк полюбила теплий регіон, адже тут крейдяні ґрунти та багато сонця, що створює ідеальні умови для вирощування.

Читати  МАУ зупиняє продаж авіаквитків: які рейси відбудуться

Потонути у лавандовому морі тут дуже легко, адже пахучі фіолетові стебельця ростуть повсюди. Щоб детальніше ознайомитись та насолодитись ароматним Хваром, мандрівникам пропонують особливий туристичний маршрут Олд-Роуд. Він починається неподалік чарівного містечка Старий Град і пролягає через лавандові та розмаринові поля, виноградники й оливкові гаї. З горбистих скель відкриваються неймовірні краєвиди.

Ще одне чудове місце для знайомства з тутешніми рослинами – провінція Вело Граблі, яка розташувалась 15 хвилин від Хвару. Пахуча лаванда прикрашає цей регіон понад 100 років, а в 1960-х роках це крихітне село вирощувало 1% всього світового виробництва лаванди.

Читати  Чарівний міст вогнів, який висить серед дерев у лісі Індонезії

Фестиваль лаванди

Вже 13 років поспіль у містечку Вело Граблі відзначають початок збору врожаю у дуже оригінальний спосіб. Ціль фестивалю полягає у культурному зануренні в традиційне виробництво лаванди. Все починається з того, що на світанку жителі лавандового містечка піднімаються на гору, щоб зібрати вручну урожай. Для цього не використовують сучасну техніку, а довіряють лише плугам.

Зрізані фіолетові стебла складають у великий мішок і перевозять до спиртового заводу. Далі гості фестивалю стають свідками перероблення лаванди в олію. Цей процес відбувається у старих великих казанах. Місцеві жителі дуже цінують автентичне обладнання, адже воно зберігає аромат стародавнього Хвару.

Читати  З 24 березня діють нові правила в’їзду на територію України

Таке лавандове свято приваблює туристів з усього світу. Після закінчення фестивалю, всі відвідувачі отримують щедрі подарунки від місцевих жителів – пучки свіжої запашної рослини. А щоб придбати ароматні сувеніри, вирушайте на базар. Тут ви знайдете олії, мило, парфуми, креми з лаванди та красиві мішечки сушених стебел.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *