Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Якщо ви вирушаєте на Мальту, цей практичний путівник допоможе краще визначитися із маршрутами, дізнатися загальну інформацію про країну та й взагалі спланувати ідеальну подорож.



Загальна інформація

Мальта, офіційно відома як Республіка Мальта і раніше Меліта, – це південноєвропейська острівна країна, що складається з архіпелагу в Середземному морі. Її столиця – Валлетта, яка є найменшою національною столицею в Європейському Союзі з площею 0,61 квадратного кілометра.

Офіційною та національною мовою є мальтійська, яка походить від сицилійської арабської, що утворилася за часів емірату Сицилія, тоді як англійська є другою офіційною мовою.

Стародавня храмотворча цивілізація, пізніше фінікійська, римська, арабська, нормандська та арагонська окупації – все це внесло певний слід у мальтійську культуру і залишило дивовижну колекцію пам’яток, що захищені ЮНЕСКО.

Мальта є популярним туристичним напрямком, який щороку відвідують 1,6 мільйона туристів. Туристів відвідує втричі більше, ніж мешканців. За ці роки інфраструктура туризму різко зросла, і на острові є низка готелів, хоча надмірний розвиток та руйнування традиційного житла викликають все більшу занепокоєність.

Цікаві факти про Мальту

  • Мальта вважається одним із кращих місць для дайвінгу у світі. Тут є безліч рифів, затонулих кораблів та підводних печер.
  • На Мальті є одні з найдавніших структур у світі – Хаджар-Кім. Ця вапнякова краса є одним із відомих мегалітичних храмів Мальти, багато з яких передували пірамідам і навіть Стоунхенджу. Та й взагалі, столиця Валлетта – одна з найбільш концентрованих історичних зон у світі, за даними ЮНЕСКО.
  • Драматичні скелі Мальти, приголомшливі пейзажі та старовинні будівлі роблять її ідеальним фоном для багатьох художніх фільмів та телевізійних шоу. Фільми “Гладіатор” та “Троя” використовують класичний шарм Мальти, тоді як франшиза “Пірати Карибського моря” видала кілька мальтійських пейзажів за карибські пляжі. “Гра престолів” також містить кілька сцен, знятих навколо надзвичайно фотогенічної столиці Валлетти. Шанувальникам “Гри престолів” також буде цікаво знати, що знаменитий Azure Window став фоном для весілля Данерис Таргарієн з Кхалом Дрого.
  • Якщо ви не вирушаєте на Мальту для відпочинку, найкраще приїхати до закінчення літа. Це тому, що літо – час для барвистих сільських фестивалів на Мальті та інших фестивалів. Ці святкування є невід’ємною частиною мальтійського життя. У кожному селі Мальти є свій святий покровитель та свій індивідуальний фестиваль, який може тривати до тижня.
  • Мальта також була визнана країною з найкращим кліматом у світі за версією International Living. Також була визнана найкращим місцем для виходу на пенсію!
Читати  Не одягнула маску, а намалювала: з Індонезії депортують росіянку

Визначні пам’ятки Мальти

  1. Валлетта

Почнемо цей список найкращих місць для відвідування на Мальті зі столиці Валлетти.

Ось найкращі місця для відвідування у столиці країни:

  • Собор Святого Іоанна може виглядати зовні не надто цікаво, але почекайте, поки не побачите, що всередині! Тут повно золота та чудових картин Караваджо. Під мармуровою підлогою лежали гробниці великих магістрів Мальтійського ордену та інших дворян. Близько 400 з них поховані там, це обов’язково потрібно побачити любителям історії на Мальті.
Читати  Від 535 доларів за гектар на рік: Китай здає в оренду безлюдні острови

  • Вулиця Республіки та Торгова вулиця – головні комерційні вулиці Валлетти з численними магазинами та ресторанами.
  • Театр Маноеля, один із найстаріших у Європі.
  • Форт Сент-Ельмо, в якому також є Національний музей війни. У Національному музеї образотворчих мистецтв ви знайдете колекцію предметів, скульптур та картин, які належали Мальтійському ордену.
  • Сади Баррака, які також називають Садом Верхньої Барраки та Садом Нижньої Барраки. Нижній сад досить маленький, але має дуже фотогенічний храм. Верхній сад – більший, з гарними колонадами та чудовим краєвидом на 3 міста. Внизу ви можете побачити артилерійську батарею, що використовувалася в минулому для салюту іноземним суднам. Він все ще функціонує в наші дні: постріли відбуваються щодня опівдні.
  1. Три міста

З Валлетти можна легко дістатися до трьох міст на човні. Квитки продаються на борту. Квитки в обидва кінці коштують 2,80 € на людину, подорож займає 10 хвилин.

Всі 3 міста мають свої унікальні риси, але вони мають одне спільне: вид на Валлетту. Найкращий спосіб вивчити та пізнати 3 міста – це просто прогулятися пішки!

У Сенглеї вирушайте до садів Сейф Хейвен на краю міста; з нього відкривається найкращий вид на Валлетту.

  1. Мдіна

Мдіна – колишня столиця Мальти. У середньовіччі (до Мальтійського ордену) там були розташовані уряд та інші адміністрації.

Читати  Підробили ковід-сертифікати та намагались сісти на літак: в Тель-Авіві затримали 23 пасажирів

Його називали “Citta Notabile”, шляхетне місто. Коли Орден прибув, лицарі вирішили, що їм потрібно бути поруч зі своїми кораблями, і Валлетта стала новою столицею.

У місті є багато історичних пам’яток:

  • Собор Святого Павла (найстаріший собор на Мальті) та його музей;
  • палац Вільхена 18 століття;
  • інші палаци на вулиці Вільєньоньйон, такі як Палаццо Фальсон.
  1. Рабат

Рабат – це ще одне місце для відвідування під час відпочинку на Мальті. Він розташований прямо біля Мдіни: як тільки ви вийдете з укріпленого міста, ви вже в Рабаті!

Найкраще, що можна побачити в Рабаті:

  • Церква і грот Святого Павла, де апостол Павло шукав притулку після того, як їхній човен затонув на острові;
  • Катакомби Святого Павла, міський некрополь протягом 500 років;
  • Катакомби Агати, де свята Агата сховалася під час вигнання з Сицилії;
  • Domvs Romana, будинок римської епохи, перетворений на музей.
  1. Сліма та Сент-Джуліанс

Сліма та Сент-Джуліанс – основні туристичні міста Мальти.

Ви знайдете там безліч готелів, ресторанів, клубів, казино та торгових центрів. Вони є ідеальними напрямками, якщо ви любите вечірки та активний відпочинок.

У Слімі ви можете насолодитися смачною їжею в численних приморських ресторанах, з яких відкривається унікальний краєвид на Валлетту.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *