Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Найбільша за історію спостережень зграя рожевих фламінго пролетіла над Одеською областю й зупинилася в румунській частині дельти Дунаю. Вперше 60 птахів помітили 21 травня в районі Старостамбульського гирла, а пізніше до них приєдналася ще одна така група.



На початок літа птахів у зграї на озері Тузла побільшало до 113 особин. Про це повідомив науковий співробітник Дунайського біосферного заповідника, орнітолог Максим Яковлєв на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читати  Жарт із ногою: пасажир показав, як позбутися "босих гостей" на своєму підлокітнику в літаку

Звідки фламінго взялися в дельті Дунаю – не зовсім зрозуміло. Підозрюють, що птахи можуть бути частиною популяції з північного Казахстану.

Найближчі гніздові осілі групи в Малій Азії (приблизно 1200 кілометрів) і на південних Балканах (приблизно 600 кілометрів). Деякі орнітологи вважають, що птахи можуть бути і частиною популяції з північного Казахстану, – підкреслив Яковлєв.

Читати  У Києві замінили дах і відреставрували химер Національного художнього музею

Він також додав, що саме птиці цієї групи здійснюють міграції, і для них характерний дуже широкий розліт на зимівлю – від В’єтнаму, Шрі-Ланки та Індії на південь, до Туреччини, Кіпру та Тунісу на захід-південно-захід.

Орнітолог каже, що хоча співробітники заповідника і рекомендують не турбувати птахів і не створювати ажіотажу через їх появи, деяким фотомисливцям вдалося зробити унікальні кадри.

Читати  Ідеальний переїзд: у двох італійських містах компенсовують половину вартості оренди житла

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *