Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
На Херсонщині потенційним інвесторам пропонують курортний інвестиційний проєкт La Perla Azzurra, що має стати «мініЛас-Вегасом».

Про це заявив на спеціальній сесії Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» т.в.о. голови Херсонської ОДА Сергій Козир.



«Перший проєкт – це масштабний туристичний інвестиційний проєкт La Perla Azzurra. Найперше він увійшов до ста пріоритетних інвестиційних проєктів, затверджених Кабінетом Міністрів. Основна мета – організація високоякісного комплексу туристичних і розважальних послуг цілорічного функціонування, зокрема з доступом до сфери грального бізнесу… та повним спектром курортних послуг. Саме цим проєктом ми хочемо зробити мініЛас-Вегас у Херсонській області, щоб тут розміщувалася вся інфраструктура, пов’язана з гральним бізнесом», – зазначив Козир.

Читати  Археологи на Буковині досліджують одне з найбільших поселень пізньої Античності

За його словами, завдяки таким проєктам курортний сезон, що нині триває з травня до вересня, в області планують продовжити на цілий рік.

Козир розповів, для того, щоб розпочати розбудову саме цього курортного напрямку, необхідно здійснити намив території – збільшити берегову лінію, збудувати берегоукріплювальну споруду вздовж пляжу Чорного моря та озера Устричне, прокласти інженерні мережі, розбудувати прилеглу інфраструктуру, створити спеціальну гральну зону.

Читати  Названо десятку найбільших аеропортів Європи

Уже отримано висновок з оцінки впливу на довкілля, зроблено матеріали інженерно-геологічних вишукувань, експертний висновок з розгляду проєктної документації та дозвіл на виконання будівельних робіт у частині намивання території.

Очільник ОДА також зазначив, що є кілька варіантів залучення інвесторів – це і суборенда земельних ділянок, суперфіцій, продаж права оренди на всю ділянку.

Читати  Укрзалізниця запустила «Буковельський експрес

«Ми розуміємо, що проєкт потребує великих капіталовкладень, тому пропонуємо 17 земельних ділянок різної площі під забудову», – сказав Козир.

Як зазначається на сайті investinkherson,  йдеться про розбудову узбережжя Чорного моря на озері Устричне між селищами Приморське Голопристанського та Лазурне Скадовського району.

Передбачувана вартість проєкту – 1 млрд доларів. Площа курортної зони – 596,16 га, з них 300 га – під забудову – готелі та апартаменти.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *