Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Перше місце у вересні з результатом 2,25 млн пасажирів посіла Анталья (однак це на 53,5% менше, ніж у вересні 2019 року).



Пандемія коронавірусу змінила авіаційний ринок, в результаті чого за підсумками вересня в ТОП-10 найбільших повітряних хабів Європи потрапили відразу чотири російські аеропорти і три турецьких.

На другій сходинці опинився московський аеропорт Шереметьєво, на третій — московський аеропорт Домодєдово.

Читати  SkyUp запускає рейси до Албанії з чотирьох міст України: вартість авіаквитків

Новий аеропорт Стамбула зайняв тільки четверте місце. На п’ятій сходинці за підсумками вересня знаходиться інший Стамбульський аеропорт – ім. Сабіхи Гекчен.

Шосте місце зайняв московський аеропорт Внуково, сьоме — Аеропорт Санкт-Петербурга Пулково.

Найбільші аеропорти Європи- паризький Шарль-де-Голль, амстердамський Схіпхол і лондонський Хітроу, які за підсумками 2019 року очолили топ-10, в цьому році зайняли тільки восьме, дев’яте і десяте місця відповідно.

Читати  Лоукостер Wizz Air виконуватиме польоти з Києва в Абу-Дабі

Примітно, що базові аеропорти Lufthansa Франкфурт і Мюнхен уього разу не змогли потрапити в десятку найбільших.

У Airports Council International Europe зазначають, що турецькі та російські аеропорти змогли отримати хороші результати завдяки сильному внутрішньому ринку.

Наприклад, аеропорт Домодєдово повідомив, що у вересні він обслужив 2,1 млн пасажирів, з яких 1,8 млн осіб скористалися внутрішніми рейсами. Незважаючи на кризу, внутрішній пасажиропотік зріс на 15,6%.

Читати  Скільки коштуватиме відпочинок за кордоном в 2020 – розповіла експертка

Турецькі аеропорти Анталья і Сабіхи Гекчен географічно розташовані в Азії, проте включаються в статистику європейського підрозділу Airports Council International

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *