Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Подарунки із мандрівок стали обов’язковим ритуалом для багатьох туристів. Проводячи останні дні в новому місті або країні, вони вивчають місцеві ринки, сувенірні крамниці та супермаркети. Все для того щоб порадувати сім’ю та друзів незвичними речами.



На жаль, не всі подарунки є однаково корисними для нових власників. Навіть, якщо ви вважаєте буцім-то обраний сувенір чудово передає колорит та культуру регіону, краще не поспішати із покупкою. Спершу ознайомтеся зі списком речей, які не рекомендують привозити із подорожі.

Національний одяг

На перший погляд, ідея з національним вбранням є цікавою. Але вдумайтеся, як часто цей подарунок буде використовуватися у вашій рідній країні.

Національний одяг з усіма атрибутами, швидше за все, влетить у солідну суму, при цьому ваші рідні навряд чи одягнуть його кудись окрім фотосесії чи костюмованої вечірки. Решту часу подарунок просто лежатиме на полиці.

Читати  Казковий сніг та панорами: незвична локація в Карпатах, про яку не пишуть у путівниках

Чим замінити

Зверніть увагу на лляні та хлопкові вироби. Приміром, у спекотних країнах можна знайти мінімалістичний одяг із натуральних тканин, які забезпечують хороший теплообмін. Подорожуючи Європою, пошукайте італійські тканини, які вважаються найякіснішими у світі. А людина, якій ви їх подаруєте, зможе самостійно обрати, що з них пошити. Це буде значно практичніше за національний одяг.

Статуетки

Даруючи близьким статуетки або інший специфічний декор, ви ризикуєте “не поцілити” у стиль інтер’єру. Річ в тім, що кожна оселя має свій неповторний стиль та наповнення, тому ваш подарунок може виявитися недоречним.

Читати  Вперше за 45 років: у Барселоні відкрили нову вежу собору Саграда Фамілія

Чим замінити

Магніт на холодильник буде кращою альтернативою. Актуальність цього сувеніра залишається незмінною – просто, дешево і зі смаком.

Листівки, путівники чи журнали

Звісно, якщо ваші близькі колекціонують листівки чи поліграфію – такий подарунок цілком вдалий. Однак більшість людей все ж вважає їх непрактичними. Зазвичай, з часом листівки та журнали втратять актуальність, стануть зайвим непотребом у домі та швидко перекочують якщо не у смітник, то на дальню поличку шафи.

Чим замінити

Якщо ви все ж схиляєтеся до інтелектуальних подарунків, підшукайте близьким фахове чи відоме видання у тій сфері, якою вони цікавляться.

Декоративна косметика

Декоративна косметика, навіть дуже високої якості – річ досить індивідуальна та делікатна. Якщо ви не маєте конкретного “замовлення” на продукт відомого виробника, варто утриматися від такого подарунка. В кращому випадку ваші близькі просто не скористаються ним, в гіршому – косметика не підійде під тип шкіри та навіть спровокує алергічну реакцію.

Читати  Хвиля Чикама: найдовша у світі хвиля, яка захищена законом

Чим замінити

Ефірні олії, натуральне мило чи парфуми стануть гарною альтернативою та запам’ятаються надовго.

Коштовні подарунки

Дарувати дорогі подарунки, привезені з подорожі, – не найкращий варіант, оскільки такий жест ставить ваших знайомих чи друзів у незручне становище.

Чим замінити

Їжа, солодощі, спеції, які стали візитівкою тої чи іншої країни стануть значно вдалішим подарунком. Потурбуйтеся про правильне транспортування та потіште близьких сиром, пляшкою вина чи ласощами. Повірте, це буде значно цінніше, аніж дорогі прикраси чи техніка

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *