Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Кожен з нас хоч раз в житті замерзав. Але зберегти тепло при зимовій прогулянці не є неможливою місією. Існує декілька хитростей, які зроблять ваші прогулянки на відкритому повітрі комфортнішими та приємнішими.



Рухайтеся

Банально, але дуже дієво. Одяг допомагає утримати тепло, але лише ваше тіло може його виробляти. Якщо ви замерзли – найкращою стратегією буде почати рухатися, або ж збільшити темп ходьби.

Задайте правильний темп

Критичним для зберігання вашого тепла є визначити темп при якому ваше тіло пітніє найменше, тому що вологий одяг випускає все тепло назовні від тіла. Попробуйте задати такий темп, при якому ви не будете замерзати, але й не перегрієтесь і не спітнієте.

Читати  Фіналістки "Танців з зірками" 2020 вирушили у заслужену відпустку: де відпочивають співачки

Правильно підберіть кількість шарів одягу

Інколи, при високій інтенсивності ходьби, дуже важко уникнути перегріву та пітніння, тому треба правильно підібрати одяг для прогулянки. Коли немає вітру – вдягайте тепло-ізолюючий шар одягу, щось на кшталт флісу. У вітряну погоду – водо- та повітряно непроникне. При дуже низьких температурах є сенс одягти декілька шарів одягу замість одного товстого.

Їжте більше

Ваше тіло потребує більше “палива”, щоб зігріти вас на морозі. Тому зверніть увагу на вуличну їжу з високим вмістом жиру, оскільки він є повільнішим “пальним”, яке змушує тіло рухатися довше, що є особливо важливим при холоді.

Читати  Google оцифрувала ще 10 національних природних парків України

Пийте гарячі напої

У холодних умовах перебування ваш організм ризикує отримати зневоднення. Час від часу заходьте в теплі приміщення, щоб випити гарячий напій. Проте, якщо пити багато й бігати у туалет, можна швидше замерзнути. Тому пийте помірно.

Візьміть дві шапки

Завжди майте з собою дві шапки. Одну теплу для дійсно низької температури, а другу тонкішу, щоб не дати тілу перегрітись від теплоти товстішої.

Візьміть запасні рукавиці

Ваші пальці замерзають найшвидше, тому візьміть дві пари рукавиць. Коли ви відчуєте холод – зніміть рукавиці та попробуйте зігріти їх в кишенях. Коли кров знов повернеться у ваші пальці просто вдягніть запасну пару.

Читати  Менше третини українців подорожують по країні заради туризму

Не втрачайте тепла

Найбільше тепло “тікає” через відкриті зап’ястя, шию та інші не прикриті одягом ділянки тіла. Тому вкорочені штани та низькі шкарпетки, куртку без коміра з коротким рукавом краще залишити на теплішу погоду.

Ніякого алкоголю

Під час прогулянки в холодну погоду випита чашка глінтвейну чи будь-якого іншого алкоголю дає хибне враження відчуття тепла. Насправді під дією спирту судини значно розширюються і швидше віддають тепло.

Шукайте сонце

Взимку треба співпрацювати з сонцем, щоб трохи зігрітися. Робіть зупинку там де воно є, в ідеалі краще знайти місце захищене від вітру, якщо ж такого немає, тоді стійте до нього спиною.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *