Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Мільйони туристів щодня відвідують визначні пам’ятки, але мало хто замислювався, як же їх відмивають. А це важливо, адже кожна з них потребує догляду.



Пропонуємо дізнатися, як чистять найвідоміші пам’ятки світу. Повірте, ви будете здивовані – це все роблять люди.

Біг-Бен

Знаменитий лондонський годинник чистять раз на п’ять років. Це роблять професіонали, які зобов’язані бути дуже обережними, щоб не пошкодити циферблати годинника. Завдання може здатися не дуже важким, але уявіть, як висите на мотузці 90 метрів над землею, а стрілки постійно рухаються навколо вас.

Читати  Понад 40 напрямків з України: airBaltic анонсувала "чорний" розпродаж – квитки від 25 євро

Меморіал Лінкольна

Один з найбільших пам’ятників політичним діячам у світі чистять двічі на рік. Для цього використовують індустріальні шланги з потужною подачею води й навіть величезні “ватяні палички”.

Ейфелева вежа

Символ Парижа миють лише раз на рік. Для цього потрібно 4 тонни серветок, 25 000 мішків для сміття, 10 000 доз мийного засобу та 105 галонів розчину для чищення металів.

Читати  Стюардеса пояснила, чому на пасажирських літаках немає парашутів

Статуї Акрополя

Оскільки витонченим скульптурам можна нашкодити хімічними засобами, у 2008 році вчені почали використовувати інфрачервоні лазери й ультрафіолетові випромінювання для очищення поверхонь.

Через промені лазерів-окуляр реставратори можуть працювати лише дві години на день, адже це шкідливо для здоров’я.

Вежа Спейс-Нідл

У 2008 році вежа була очищена вперше з моменту відкриття у 1962-му. Працівники клінінгової компанії працювали лише вночі. Вони опускалися мотузкою з вершини пам’ятки.

Читати  Пам'ятки Харкова: куди піти в місті

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *