Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Пілот – професія з дитячих мрій, овіяна романтикою та безліччю легенд. Пілотами ми захоплюємося, навіть не замислюючись над тим, з якими випробуваннями вони стикаються майже щодня. «Вічні студенти» — це про них. Постійне навчання  та вдосконалення знань та навичок забирають подекуди більше часу, ніж польоти, бо професіоналізм пілотів – запорука безпеки на борту. В авіаційні компанії WINDROSE нам розповіли, як готують  їхніх спеціалістів.



Рік тому компанія розпочала програму авіаперевезень Україною і задля її реалізації поповнила свій флот новими літаками ATR-72-600, призначеними для регіональних перельотів. Підготовка пілотів WINDROSE на літаки цього типу здійснювалась у Aviation Academy Austria – найбільшій та найсучаснішій льотній школі Австрії. Охочих стати пілотами ATR-72-600 було чимало, але для цього кандидат повинен був відповідати суворим вимогам. Для пілотів жорсткі відбори є звичною справою: співбесіда з HR-менеджером і психологом, тестування з авіаційної англійської мови та професійний іспит з льотними інструкторами. Кожен кандидат має продемонструвати відмінні знання з аеродинаміки, повітряної навігації та правил польотів. Окрема увага приділяється управлінню ресурсами екіпажу (Crew Resource Management) — вмінню ефективно працювати в команді та приймати рішення у складних умовах. Лише кандидатів, які показали найкращі результати, було допущено до перенавчання у всесвітньовідомій академії.

Читати  ЄС видалить Україну зі списку безпечних держав через сплеск коронавірусу

Літак ATR 7260, на відміну від попередніх модифікацій, які мали стрілочні прилади, має сучасну пілотську кабіну, яка обладнана дисплеями для пілотування, навігації та контролю роботи систем літака. Таку кабіну в авіації називають «glass cockpit». Під час відбору кандидатів для навчання на цей літак особлива увага приділяється досвіду роботи пілота саме у такій кабіні. Якщо пілот не має досвіду польотів у «glass cockpit» і його наліт менше ніж 500 годин, то він спочатку проходить курс взаємодії членів екіпажу та відпрацьовує обов’язкові вправи на тренажері літака, кабіна якого є повною копією оригінальної кабіни, та який дозволяє імітувати роботу систем літака у реальних умовах та відпрацьовувати процедури в нормальних і аварійних ситуаціях, — розповів Леонід Захарія, тренінг менеджер WINDROSE.

Читати  На Волині створюють турмаршрут з екстремальним сплавом річками

Для авіакомпанії WINDROSE  безпека  польотів  завжди  була і  є безумовним пріоритетом, а підготовка пілотів за міжнародними стандартами  – важливим принципом.

Навчальний   заклад   Austrian   Aviation   Academy   має   сертифікат   EASA   – Європейської агенції з безпеки польотів та проводить тренування пілотів на високотехнологічних льотних тренажерах, які оснащені найсучаснішими системами візуалізації. У авіакомпанії довіряють якості такої підготовки, адже досвідчені експерти оцінюють рівень випускників за безкомпромісними критеріями.

Читати  Іспанію атакують чорні щурі: влада країни закликала туристів проявити пильність

Тож, насолоджуйтеся повітряною подорожжю з WINDROSE — ваша безпека у надійних руках високопрофесійних пілотів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *