Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У Барселоні офіційно відкрили вежу Діви Марії знаменитого собору Саграда Фамілія. Вона стала другою за висотою баштою храму.



Над Барселоною засяяла вежа Діви Марії

Нова башта заввишки 138 метрів, а її верхівку прикрасила величезна 12-кінцева зірка, вагою у 5,5 тонни. Вежа Діви Марії стала першим добудованим елементом собору Святого Сімейства з 1976 року.

Читати  Баварія не відмовиться від різдвяних ярмарків на тлі посилення карантину

З нагоди відкриття вежі її підсвітили біло-блакитною ілюмінацією, що символізувала плащ Діви Марії. Архієпископ Барселони Хуан Хосе Омелла освятив башту. Місцеві мешканці вважають відкриття вежі початком відродження міста після пандемії коронавірусу.

Крім того, ця урочиста подія ознаменувала завершальну стадію будівництва храму, який можна назвати спорудою з найтривалішим терміном будівництва у світі. Зведення собору розпочали ще у 1882 році, тобто воно триває вже майже 140 років.

Читати  За час карантину Лувр відвідала річна кількість віртуальних візитерів

Архітектором храму став Антоніо Гауді, і з самого початку він був переконаний, що не доживе до закінчення його будівництва. Раніше собор планували добудувати до 2026 року, коли виповниться 100 років від смерті Гауді, проте пандемія зруйнувала ці плани. Наразі орієнтовна дата закінчення невідома.

Початок фінального етапу будівництва означає, що невдовзі розпочнуть зводити ще 5 веж, які й зроблять храм Саграда Фамілія найвищою релігійною спорудою в Європі.

Читати  У селі під Тернополем проведуть Міжнародний фестиваль меду

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *