Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Депутатська більшість Одеської міськради 28 липня ухвалила рішення про створення Музею-квартири Михайла Жванецького в будинку №133 на вул. Портофранківській, де знаменитий письменник-сатирик проживав у дитячі роки.


«Я неодноразово зустрічався з дружиною Михайла Жванецького Наталією, яка висловила пропозицію створити у квартирі, де він проживав, квартиру-музей. Це важливо для міста, оскільки Жванецький – почесний громадянин Одеси, і його роль для міста важко переоцінити», – заявив на 8-й сесії міськради міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Читати  Пекін запускає 10 тематичних маршрутів культурного туризму по Великій Китайській стіні

Проєктом рішення, яке підтримали депутати міськради, передбачається утворити комунальну установу «Квартира-музей Михайла Жванецького», розмістити її на вул. Портофранківській, 113, а також набрати штат музейних працівників.

В ухваленому рішенні, зокрема, сказано, що комунальна установа створюється «з метою вивчення, збереження, використання та популяризації пам’яток та інформації, пов’язаної з життям і творчістю видатного письменника і сатирика Михайла Жванецького, а також для залучення громадян до надбань національної літератури».

Читати  Жодних крилець та бургерів: у Нідерландах хочуть заборонити фаст-фуди

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *