Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Вінниччина отримала 33 млн грн в межах програми Президента «Велика реставрація» на відновлення Палацу Потоцьких у м. Тульчин та ремонт будівлі Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського.


Про це повідомляє Вінницька ОДА.

«Вінниччина отримала понад 33 мільйони гривень державної субвенції в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велика реставрація». Загалом на 2021 рік: 27 мільйонів гривень – на реставрацію головного корпусу Палацу Потоцьких у Тульчині; понад 6 мільйонів гривень – на ремонт частини муздрамтеатру імені Садовського у Вінниці», – йдеться у повідомленні.

Читати  ЄС залишить Україну у "зеленому списку" щонайменше на 2 тижні

Водночас із 2020 року в межах програми Президента «Велике будівництво» на об’єкті «Реконструкція пам’ятки національного значення Палац Потоцького» у Тульчині проводяться роботи з комплексного благоустрою території – площі перед палацом.

Палац Потоцьких у Тульчині збудований наприкінці ХVІІІ століття за проєктом французького архітектора Лакруа на замовлення представників родини Потоцьких. У часи їхнього володарювання та господарювання це був розвинений ансамбль декількох споруд. Садиба магната мала палац і два бічні флігелі, картинну галерею, бібліотеку на 17 тис. томів і невелику друкарню, а також манеж і стайні, садибний театр, оранжерею і парк на 10 гектарів з назвою «Хороше» (садівник англієць Міллер). Його називали Подільським Версалем.

Читати  Як підготувати авто до зимової подорожі: поради водіям

Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського збудовано 1911 року за проєктом Григорія Артинова, який фактично сформував архітектурне «обличчя» Вінниці. У 1945 році під час пожежі будівля сильно постраждала. Її відновлювали упродовж п’яти років. 2019 року розпочались роботи з реставрації будівлі театру, але їх не завершили через брак фінансування.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *