Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Херсоні розробили настільну гру «Чумаки» з гастросетом, де представлені місцеві смаколики.

Про це розповів автор гри Олексій Тільняк.

«Майже два роки тому, коли був локдаун, я як людина, що не любить сидіти без діла,  почав згадувати ті ідеї, задумки, що мав раніше щодо створення настільних ігор, поцікавився, що у світі відбувається у цій сфері. І так сталося, що це збіглося у часі з проєктом Місцевого партнерства зайнятості (МПЗ). Подав документи на конкурс, що передбачав отримання гранту на 3 тисячі доларів на необхідне мені обладнання. …я став одним з тих, хто виграв цей грант», – розповів Тільняк.



Коштів гранту вистачило, щоб купити лазерний гравірувальник, 3D-принтер, фотопринтер та сублімаційний прес, що переносить зображення на поверхні – на тканину, дерево,  камінь.

Читати  Чорногорія заборонила в'їзд туристам з України, що подорожують автомобілем

«Є все, щоб створювати прототипи настільних ігор, тобто зразки, якими вже можна грати. Але я пішов далі – створюю не просто прототипи на цьому обладнанні, я створюю самі ігри. Тобто фактично роблю незаводські ігри, це крафт, я вклав у продукт ідею, створив механіку, сетинг гри, і я її повністю виготовляю», – додав автор.

Читати  У популярній комп`ютерній грі знайшли обриси Луцького замку

Завдяки іншому проєкту, який реалізують в області, – «Дороги вина та смаку Херсонщини», з’явилася задумка поєднати гру з гастросетом, коли учасники змагаються за смаколики (місцеві сири, ковбаси, хліб, вино та інше), пригощаються самі та пригощають своїх суперників. Ідею запропонував голова громадської спілки «Дороги вина та смаку Херсонщини» Юрій Палічев.

«А чому чумаки? Впродовж століть дорогами України ходили валки чумаків, у валки збиралися друзі, партнери, інколи зовсім незнайомі люди вирушали за сіллю, рибою… Дорогою чумаки не гребували місцевими товарами – напоями, їжею. Завдання – гравцям треба зібрати 5 призів, які відповідають різним типам крафтової  продукції», – поінформував Тільняк.

Читати  Таїланд планує збільшити суму туристичного збору: коли і скільки доведеться заплатити за в'їзд

За його словами, планується, що туристам пропонуватимуть цю гру разом з дегустаційним сетом. Гості Херсонщини зможуть привезти додому і гру, і смаколики.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *