Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Гід по термальних курортах туристичної країни

Що прохолодніше стає за вікном, тим заманливішим стає відпочинок в атмосфері тепла і комфорту. І якщо хочеться відвідати цікаву балканську країну Чорногорію взимку, то крім екскурсій і катання на лижах до списку планів можна сміливо додати пункт “термальне джерело”.



Мінеральні води в Чорногорії ще слабо вивчені, а гарячих джерел не так вже й багато. Втім, навколо давно відкритих і відомих родовищ вже сформувалася гарна популярність серед туристів. Але при цьому навіть ті українці, які не раз бували в Чорногорії, могли навіть не чути про існування тут термальних джерел.

Якщо у ваших планах – поєднати поїздку з парою днів релаксу у “живій воді”, варто звернути увагу на місця, де працюють термальні басейни.

Читати  На Житомирщині підсвітили костел Антонія Падуанського XVIІI століття

Як полетіти до Чорногорії сьогодні

Починаючи з 1 грудня 2020 року, авіакомпанія “WindRose” запускає новий рейс до Чорногорії. Польоти за маршрутом “Київ-Подгоріца” заплановані до 27 березня 2021 року.

Прямі рейси будуть виконуватися до столиці Чорногорії щовівторка та щосуботи. Виліт з Києва о 13:35, повернення – о 18:55. Час польоту – 2 години 20 хвилин.

Вартість квитків в обидві сторони на одну людину – від 220 євро.

Крім того, рейси з пересадками в Чорногорію в грудні будуть виконувати й авіакомпанії “Wizz Air”, “Turkish Airlines”, “Ryanair”, “Pegasus”, “LOT”.

В’їзд до Чорногорії дозволено без обмежень всім іноземцям зі списку країн “зеленої” зони.

Найвідоміші джерела з теплою водою

Ігало. У місті Ігало в Боко-Которській затоці (за 7 кілометрів від курорту Герцег-Нови) знаходяться термальні джерела, які мають унікальний мінеральний склад. У цьому ж місті знаходиться санаторій з інститутом реабілітації та фізіотерапії Симо Мілошевича. Його вважають головним термальним курортом країни. В ньому можна пройти безліч процедур як дорослим, так і дітям.

Читати  6 місць які варто відвідати в Барселоні

В джерелах Ігало вода виходить на поверхню з температурою 36 градусів. Її використовують для лікування шкірних хвороб, а разом з грязьовими ваннами – від ревматизму, для відновлення після травм. Мінеральну воду “Ігалька” п’ють для лікування різних захворювань.

У місті працюють також спа-центри з готелями, які використовують воду з термальних джерел, тому тут можна знайти оздоровчий відпочинок на будь-який смак.

Також на цьому курорті можна оцінити дію кліматотерапії – місто знаходиться на морському узбережжі, біля підніжжя гір.

ІліджаЦей гаряче джерело знаходиться також в Ігало поблизу від національного природного парку Дурмітор, за шість кілометрів від місця, де річка Синьца впадає в річку Комарніца. У Іліджі вода виходить на поверхню з температурою від 26 до 36 градусів. Купатися в таких термах приємно і взимку.

Читати  У Єгипті знайшли загадкову мумію тварини, яка змінює уявлення про цивілізацію

Джерела міста Улцинь. У районі міста Улцинь знаходяться кілька теплих джерел з температурою води вище 20 градусів. У них також можна купатися і відпочивати в холодну пору року. Джерела називаються “Старе місто”, “Валданос”, “Орашац”.

Але найвідоміший – “Жіночий пляж” з сірководневою водою, яка змішується з морською. На це джерело можна потрапити за символічну плату – пляж обладнаний усіма зручностями, але пускають тільки жінок. Вважається, термальна вода в цьому місці дозволяє вилікуватися від безпліддя і гінекологічних хвороб.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *