Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Через близькість до кордонів із Сирією та Іраком, місто дивує міксом культур, релігій та древніх історій. А неподалік від Мардіну, який часто є місцем зйомки турецьких серіалів, розташована ще одна важлива локація – античне місто Дара.



Прогулянка містом

Вулиці Мардіна, які різко ведуть вгору та вниз схилами – ідеальне місце для того, щоб заблукати. Споруди тут побудовані за принципом Єрусалиму.

При цьому покладатися на google-карти – марно, тому гуляйте, але не відставайте від групи, якщо мандруєте з екскурсією й хочете почути всі цікавинки саме від гіда.

Читати  Рада ухвалила закон для приєднання України до Розширеної часткової Угоди про культурні маршрути

Мардін

Знаходиться на північ від кордону з Сирією та на захід від кордону з Іраком. Тут живуть не тільки турки, а й курди, християни, сирійці та діаспора вірмен. Розташований між річками Тигр та Євфрат, а з висоти пташиного польоту відкриваються види на Месопотамську низовину. Місто було частиною Ассирії, пережило монгольські завоювання та османське панування.

Читати  Море, ніби шахова дошка: як виникають "квадратні" хвилі і чим вони небезпечні
Захоплюють подих не тільки мечеті чи цитадель на пагорбі, а й вузькі вулиці, де будівлі будували близько одна до одної, щоб створити затінок.
Чи старовинні двері з двома ручками, де кожна стукає по-своєму (розумний винахід, щоб зрозуміти, до жінки чи чоловіка збирається гість).
Культура диктує свої правила й про те, що ісламський світ свого часу був драйвером науки та освіти, про що яскраво свідчать заклади медресе. Однією із показових споруд є Зінчіріє, відома своїми ребристими куполами.
Читати  Незвідана Македонія: 4 причини обрати напрямок, який скоро стане трендом

Ще одне знакове місце – Улу Джамі, або Велика мечеть, найстаріша в місті. Побудована в ХІ столітті, пізніше відреставрована в ХІІ столітті, вона відрізняється різьбленим мінаретом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *