Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Віадук, австрійські будиночки і канатна дорога у Ворохті

У Карпатах у другій половині листопада – вже майже зима: на багатьох ділянках гір випав сніг. Однак тут ще можна застати тепло: у деяких локаціях ще зберігається справжня осінь.



Одна з найбільш популярних серед туристів локацій Карпат – селище Ворохта. Це відомий високогірний курорт (850 метрів над рівнем моря), розташований на території Карпатського природного національного парку. Раніше селище було найбільш відоме як центр зимових видів спорту, але тут також є на що подивитися з туристичних локацій.

Розповімо детальніше, що можна побачити у Ворохті під час поїздки і які ціни на розміщення пропонують в тутешніх міні-будиночках і котеджах.

Читати  Чому "правило 3 секунд" ніколи не діє в літаку та готелі

Найцікавіші місця Ворохти й неподалік

Ворохта – невелике затишне селище, поїздці в яке варто присвятити хоча б один день подорожі по Карпатах. Селище можна обійти за короткий час, але при цьому ви побачите чимало цікавого.

Відразу після приїзду помітно, що багато будинків в центрі Ворохти пережили вже кілька ремонтів. А деякі з них не такі автентичні, як були раніше. Проте тут все ж можна знайти багато красивих і оригінальних будинків часів Австро-Угорщини, які не зустріти в інших регіонах країни. Але про це докладніше – далі.

Читати  "Мертва голова" на борту: стюардеса пояснила значення спеціальної фрази для екіпажу

Віадуки часів Австро-Угорщини

У Ворохті розташовані два з шести віадуків України. Їх раніше використовували для залізничного сполучення.

Сьогодні це цікаві туристичні об’єкти. Обидва були споруджені більше сотні років тому за часів Австро-Угорщини. Вони досягають понад сто метрів у довжину, що робить місцеві віадуки одними з найбільш протяжних подібних споруд у Європі.

Ворохтянський трамплін

Раніше селище Ворохта було відоме як центр зимових видів спорту. Тут навіть діяв трамплін, побудований для стрибків на лижах. Також тут були обладнані спеціальні схили для катання по снігу. На жаль, трамплін сьогодні покинутий і давно не діє.

Читати  Типова помилка: що не можна робити, якщо рейс затримується

Внизу біля підніжжя трампліну знаходиться невеликий стихійний ринок: місцеві жителі продають чай, каву, сувеніри, гриби та мед.

Старовинна каплиця

Ще в середині 16 століття, коли селище було тільки засноване, тут звели красиву каплицю, де проходили служби. На жаль, вона була зруйнована при невідомих обставинах.

За часів Австро-Угорщини її відновили, але у 1940-му році пам’ятник перетворили на конюшню. У 1997 році каплицю відновили, і її можна побачити, просто прогулюючись по селищу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *