Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Стамбул – найстаріше місто світу з більш ніж 2500-річною унікальною історією. Місто протилежностей, що поєднує унікальні традиції, багату культурну спадщину, незліченну кількість мечетей, величний Босфор, який об’єднує Європу та Азію. Осінь – найкраща пора для відвідування Стамбула, а Shangri-La Bosphorus – найкраще місце для відпочинку.



«Готель Shangri-La Bosphorus, Istanbul, розташований на березі Босфору. Це чудове поєднання розкоші та стилю. Наш готель – це чарівне місце для відпочинку, де наші гості можуть відчути щиру азіатсько-турецьку гостинність в самому серці Стамбула, в районі Бешикташ, – розповідає генеральний менеджер готелю Shangri-La Bosphorus, Istanbul  – Ті Джей Джулак. – Аби зробити відпочинок наших клієнтів під час перебування в місті радісним і незабутнім, команда Shangri-La розробила спеціальну програму під назвою «Безцінні моменти на Босфорі». Завдяки їй наші гості заново відкриють для себе справжній Стамбул».

Подорож у світ турецького ювеліра Севану Бічакчі

Улюбленець знаменитостей, в числі яких Елізабет Херлі, Холлі Беррі та Вупі Голдберг, турецький дизайнер Севан Бічакчі (Sevan Biçakçi) свою першу колекцію незвичайних ювелірних прикрас випустив у 2002 році. До цього він багато років пропрацював підмайстром у ремісників на знаменитому стамбульському Гранд-базарі Капали-Чарши.

Читати  Два нацпарки Буковини стали доступними для віртуальних прогулянок

Його унікальні прикраси – це відображення Стамбула в мініатюрі, включаючи історію Османської імперії, мистецтво й традиційні мотиви. На сьогоднішній день одна з найзнаменитіших робіт Бічакчі – обручка з мініатюрною моделлю Айя-Софії. В ході екскурсії з куратором Shangri-La, тривалістю півдня, гості відвідають лавку Бічакчі в глибині лабіринтів Гранд-базару, щоб ближче познайомитися з тонкощами дизайну його ефектних прикрас, включаючи рідкісні та найдорожчі екземпляри, зазвичай приховані від очей відвідувачів. Екскурсія для любителів прикрас і османського стилю коштує 250 євро на одного гостя при мінімальній групі 4, максимально 8 чоловік. 

Відвідування майстерні художника Ісмаїла Акари та Високе чаювання

Роботи турецького художника та скульптора Ісмаїла Акари, натхненні рідним містом, наповнені турецькими й османськими мотивами, а також людьми, візерунками та знайомими міськими з пам’ятками Стамбула, що знаходять своє місце в його творах . Заглянути в студію Акари, це все одно, що потрапити в його власну версію міста. Запам’ятовуються роботи, виконані в різних жанрах, починаючи від портретів і закінчуючи різьбленням по паперу та трафаретними графіті. Але найбільшу популярність він здобув завдяки гіперреалістичності зображення натюрмортів і турецьких артефактів, з османськими мотивами.

Читати  На Закарпатті у сільському музеї під час пандемії почали навчати ткацтва й виготовляти гуні

Оцінивши майстерність художника в студії, гості повернуться в Shangri-La Bosphorus, Istanbul, аби відчути майстерність кондитерів і шеф-кухарів на популярному Високому чаюванні, в якому переплітаються турецькі та азіатські смаки, а також зустріч європейської та азіатської культури в місті, що розбурхує уяву. В меню чаювання такі традиційні турецькі страви, як манти зі свіжим козячим сиром, травами та золотою пелюсткою, щойно з печі чорноморські піде з рубаною яловичиною, улюблені «грошові мішечки» з пекінської качкою, а також різноманітні види чаю від традиційного турецького до індійських і рідкісних китайських купажів. Вартість програми від 170 євро на двох, включаючи трансфер з готелю до майстерні художника й назад.

 

Відправитися в плавання по Босфору і наловити риби

Босфор – одна з найбільш вражаючих водних магістралей світу, що з’єднує Європу та Азію – кожен раз дарує мандрівникам неймовірні емоції та захоплюючі пригоди в Стамбулі.

Під час екскурсії від команди Shangri-La у гостей буде можливість відправитися в плавання по цим історичним водам разом з місцевими рибалками, щоб спробувати вдачу на багатий улов дня.

Вийшовши на світанку з порту на традиційному турецькому риболовецькому човні, ваші досвідчені гіди оцінять обстановку на воді й поведуть судно саме в ті місця, де є великі шанси зробити відмінний улов. В залежності від пори року та погодних умов в акваторії Босфору можна зловити луфаря, морського окуня та макрель.

Читати  У Норвегії можна орендувати будинок-шпаківню із розкішним краєвидом на фіорди

Тим же, хто надає перевагу тихому полюванню заради вечері спокійній морській прогулянці, ранкова подорож по Босфору подарує чарівну можливість побачити Стамбул з іншого боку з величними мечетями, мінаретами та сімома пагорбами стародавнього міста, освітленими першими сонячними променями. І неодмінно спостерігайте за поверхнею води – на Босфорі можна запросто зустріти дельфінів.

Після повернення до готелю на вас чекатимуть шеф-кухарі, які приготують ваш улов в традиційному турецькому стилі. Ну а тим, кому не посміхнулася риболовецька удача, або ж хто вважав за краще просто насолоджуватися освіжаючою прогулянкою, чекатиме щедра вечеря зі свіжих інгредієнтів з місцевого рибного ринку. Екскурсія «Рибалка на Босфорі» включає 1 ніч проживання в номері Premier Bosphorus на двох. Вартість 1650 євро. Риболовля організується мінімально від 2 до максимально 8 гостей.

Кожну з нових програм Shangri-La Bosphorus, Istanbul можна забронювати на сайті.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *