Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Ведучі тревел-програми “Орел&Решка. Чудеса Світу” показали місця неймовірної краси, від яких захоплює дух. Величні пейзажі, люди з їхніми звичаями, національне вбрання, традиційна кухня – те, чим може вразити Південний Казахстан.



У новому випуску програми на “Новому каналі” ведучі побували в топ-3 місць, які обов’язково повинен побачити кожен турист, який відвідав країну.

Чаринський каньйон

Це місце – одне з найбільших чудес Південного Казахстану. Каньйон називається так, адже простягнувся на 154 кілометри вздовж річки Чарин, а знаходиться за 180 км від міста Алмати. Найдивніше те, як природа красиво опрацювала скелі і камені там. Але не тільки це зачаровує своїм виглядом, а й сама винуватиця торжества – річка Чарин.

Читати  Цьогоріч Анталію відвідали понад 1,2 мільйона українських туристів

Озеро Каїнди

Ця водойма – дуже холодна. Навіть влітку температура піднімається максимум до +6 градусів. Але найцікавіше не це, а те, що під водою там сформувався справжній чарівний світ – підводний ліс. Уявіть, над водою видно стовбури, а під нею – зелені і пухнасті крони. Дерева стирчать, як голки, і виглядає це дуже красиво і одночасно дуже дивно.

Читати  Держава хоче розвивати Чорнобиль: що побудують

“Спочатку можна подумати, що під водою дерева зберегли свої голки, але це не так, – розповідає ведучий Антон Зайцев. – На місці хвої оселилися водорості і створили дивовижне смарагдове намисто на гілках. Попри те, що озеру Каїнди понад сто років, жодне дерево в ньому досі не згнило і не зіпсувалося. І все завдяки крижаній воді”.

Казахська сахара

Пролітаючи над Південним Казахстаном, ніби подорожуєш по різних континентах нашої планети. Ведучий тревела був у захваті, коли краєвид на гори, як в Патагонії, змінили річки і болота, як на півночі Канади, а потім виднілася справжня африканська савана. І, здавалося б, більше сюрпризів не буде, але ні. На горизонті з’явилася справжня казахська сахара.

Читати  Прихований готель у пасажирському літаку Boeing

“Наче пустелею тут і не пахло, але раптом бачиш величезний бархан, довжиною три кілометри і висотою 150 метрів, – ділиться Зайцев. – Місцеві кажуть, що ще цікаво те, що через вітер він створює цікаві звуки, неначе гуде. Казахи вірять, що під дюнами є шайтан, який бурмоче, коли хтось хоче його розбудити”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *