Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Недосвідченим туристам радять у жодному разі не вирушати в зимові гори самим. Навіть тим, хто вже не раз бував у походах, обов’язково потрібно ретельно зібрати спорядження та перевірити прогноз погоди.



  1. Що потрібно мати з собою

Обов’язково одягайтеся тепло та майте у свому рюкзаку запасний одяг. У похід потрібно одягатися за принципом “капусти”: термобілизна, флісова кофта та штани, куртка і трекінгові штани.

Читати  10 маловідомих фактів про Барселону

Не полінуйтеся та візьміть з собою додаткові шари одягу: ними можуть стати пухова куртка, запасні рукавички, які ви одягнете під ті, що на вас, штормові або лижні штани, ще один комплект шкарпеток, теплий баф, який можна одягнути на голову.

Подбайте, щоб вам було чим утеплити кожну частину тіла на випадок, якщо змерзнете у своєму одязі. Якщо ж стане надто тепло, частину одягу можна зняти й покласти до рюкзака.

Читати  В Австрії легалізують евтаназію: хто отримає на неї право

В наплічнику туриста, який вирушає у зимовий похід, обов’язково має бути:

  • аптечка,
  • ліхтарик,
  • запасні батарейки,
  • сірники та запальничка,
  • рятувальна ковдра,
  • телефон із завантаженими офлайн-картами регіону,
  • заряджений павер-бенк, а краще кілька.

Щоб ваш телефон та павер-бенки не розрядилися на морозі, тримайте їх якомога ближче до тіла. Під час ночівлі обов’язково беріть їх із собою в спальник.

Читати  Укрзалізниця прискорює поїзд із Києва до Бердянська

Під час походу не можна відставати від групи, або залишати членів групи самих. Перед тим, як вирушити у засніжені гори, обов’язково зареєструйтеся в рятувальників та візьміть їх контакти для екстреного зв’язку. Якщо заблукали, отримали травму тощо – одразу зв’яжіться з рятувальниками.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *