Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Щороку понад 50 тисяч людей та членів їх родин отримують право жити й працювати у США. Все завдяки диверсифікаційній візовій лотереї, яка називається Green Card або ж “Зелена карта”.



Міграційна юристка Ірина Мазур зауважила, що у лотерею грають не лише ті, хто хоче переїхати у США. А й також багато українців, які вже живуть у цій країні й мають робочі або студентські візи.

Цим людям варто пам’ятати, що візу вдасться отримати лише у випадку, якщо вони ніколи не порушували умови перебування у США. Наприклад, не працювали нелегально. Адже це буде підставою для відмови у видачі імміграційної візи.

Читати  На Житомирщині під час лавандового фестивалю діяв «музей лаванди»

Уважно перевіряйте дані, які вказуєте

За словами Мазур, щороку умови проведення Green Card стають все чіткішими. При цьому, розширюється й перелік підстав, за якими переможця можуть дискваліфікувати. Це стосується насамперед помилок або невідповідностей при заповненні анкети.

Юристка наголосила, що інформація, яку заявник вказує в анкеті, має відповідати його документам. Й додала, що у 2021 році вже зіштовхувалася з випадками, коли люди вписували імена та прізвища не так, як у закордонному паспорті.

Читати  Незвичайний "товар": в Ісландії намагаються продати активний вулкан

Проблеми через пандемію COVID-19

Якщо до пандемії коронавірусу найголовнішою у розіграші була саме перемога, то тепер все дещо змінилося. Упродовж останніх 2 років не менш важливо встигнути отримати візу. “Дуже обмежена кількість заявників змогла скористатися візою і в’їхати по своєму виграшу”, – пояснила Мазур.

Колективні позови переможців

Щороку американський уряд виділяє конкретну кількість віз для переможців лотереї. Візи “згорають”, якщо їх не використати впродовж фіскального року. Два роки поспіль таке траплялось з тисячами віз переможців. Аби захистити своє право потрапити у США, вони подали колективні позови у суд.

Читати  На Закарпатті у сільському музеї під час пандемії почали навчати ткацтва й виготовляти гуні

У серпні 2020 року суд виніс рішення на користь позивачів та зобов’язав Держдепартамент США видати понад 9 000 віз переможцям лотереї 2020 року. Аналогічне рішення, але з набагато меншою кількістю віз (966) суд ухвалив й щодо позову переможців 2021 року.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *