Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

За цей рік Львів відвідали 2,5 млн туристів. Найбільше туристів, які відвідали Львів цього року, були з України. Зокрема, за рік до Львові приїхали 2,5 млн туристів.

Такі дані оприлюднило управління туризму Львівської міської ради. Згідно з даними, з інших міст України Львів відвідали 35,7% туристів, що майже на 10% менше, ніж торік, натомість із Польщі туристів побільшало на 2%, до 18,3%, з Білорусі – 6,6%, з Туреччини – 6,2%, з Німеччини – 5,4%, з Великобританії – 3%, з Литви – 2,7%, з США – 2,5%. По 1% туристів з Канади, Ізраїлю та Австрії цього року також відвідали Львів, передає tvoemisto.tv.



Найбільше туристів (45,8%) приїхали до Львова потягом або прилетіли літаком (30,8%). Також охочі побачити Львів добирались на машині (11,8%) або автобусом (11,6%). Майже однакова кількість туристів обирали проживання у апартаментах, хостелах та готелях.

Читати  Turkish Airlines влаштувала розпродаж квитків з України до США: куди можна полетіти й за скільки

Найчастіше туристи відвідували у Львові каплицю Боїмів, Домініканський собор, костел Єзуїтів, Латинську катедру та ратушу, а новими туристичними локаціями став Меморіал героїв Небесної Сотні, Митрополичі сади та будівля львівської прокуратури. Цього року Туристичний офіс продав 843 картки Lviv City Cart.

95,5% туристів рекомендують знайомим відвідати Львів й у середному самі перебували тут 3,8 дні, витрачаючи за день 94 євро. Порівняно з минулим роком, цей показник зріс на 21%.

Читати  У Туреччині повернули до життя велетенський платан, звалений штормом

Із п’яти можливих індекс задоволеності туристичними послугами відвідувачі Львова визначили на рівні 4,4, а туристичної привабливості – 4,8. У 2019 році вперше відвідали Львів 52% від усіх туристів й повернулись знову 48%.

Туристичний збір цього року становить понад 10 тис. грн, що порівняно на третину більше, ніж торік. А до міського бюджету завдяки туристам перераховано понад 196 тис. грн.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *