Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM відмовилися від нічної стоянки у Києві на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну.



Про це свідчать дані онлайн-радару flightradar24.com. Відомо, що авіакомпанії змінили свій графік польотів 23 січня.

Що відомо про перенесення рейсів

Швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM змінили свій графік польотів до Києва таким чином, щоб їхні літаки та екіпажі не залишалися на ніч в Україні.

Читати  Держава хоче розвивати Чорнобиль: що побудують

23 січня Austrian Airlines виконала за розкладом вечірній рейс OS 667 Відень – Київ. Проте замість нічної стоянки в аеропорту Бориспіль літак одразу повернувся до Австрії спеціальним рейсом OS 1402, хоча вранці авіалайнер мав доставити пасажирів з Києва до Відня регулярним рейсом OS 668. Натомість авіакомпанія скасувала цей переліт.

Swiss 23 січня відмовилася від вечірнього вильоту рейсу LX 2290 із Цюріха до Києва, відправивши до столиці України спеціальний рейс LX7390 вранці, 24 січня. Відомо, що перевізник забрав пасажирів і відразу повернувся до Цюріха.

Читати  Як не заразитися коронавірусом в аеропорту: важливі поради

Рейси KLM з номером KL 1387 з Амстердама до Києва, за даними онлайн-радару, скасовуються з 22 січня. Вони передбачали нічну стоянку в Україні із ранковим вильотом назад.

Чому авіакомпанії відмовляються від нічних стоянок в Києві

Перевізники користуються системою оцінки ризиків. Якщо вона показує можливість несприятливих подій у регіоні, авіакомпанії змінюють графік польотів, маршрут рейсів або зовсім відмовляються від перельотів.

Читати  Категорії громадян України, яким дозволений в’їзд в ЄС попри заборону

Це пов’язано з тим, що ціна життів пасажирів та техніки перевищує кілька десятків мільйонів доларів, які доведеться компенсувати авіакомпанії та її страховику.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *