Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Рожеве озеро Сиваш називають “найінстаграмнішим місцем Приазов’я”. Українці з’їжджаються на Херсонщину, щоб зробити селфі на фоні унікальної локації.



Щороку це місце відвідують 800 тисяч відпочивальників. У туристично-інформаційному центрі на Арабатці запитання “як дістатися до рожевого озера?” звучить найчастіше.

Одне з рожевих озер розташоване недалеко від Генічеська і є частиною Гнилого моря. Так називають затоку Сиваш. Саме вона відділяє Кримський півострів від материка.

Читати  Дегустація вин і одеської кухні на висоті 10 000 метрів: вартість спецрейсу МАУ

Довжина Сиваша – майже 200 кілометрів. За різними даними, затоці від 600 та до 1 200 років. Головне багатство – сіль, яку вивозили ще чумаки. За різними даними, в Сиваші міститься понад 200 мільйонів тонн запасів. Відсоток солі у воді в деяких місцях досягає 80.

Воно дуже багате на хімічний склад. Менделєєв казав, що посипати цією сіллю їжу – те ж саме, що солити її золотом. Тут практично вся таблиця Менделєєва за хімічним складом,
– розповіла спеціалістка відділу туризму Генічеської міської ради Альона Біль.

Читати  Важливі поради, як підготуватися до зимового походу в гори

Втім вживати в їжу сіль з Сиваша в чистому вигляді не рекомендується. Раніше її оброблював місцевий солезавод. Зараз він не працює, а її набирають лише для лікування.

Зараз кількість туристів на Херсонщині дещо зменшилась через затяжні зливи на Херсонщині. Натомість саме озеро, попри негоду, виглядає приголомшливо.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Розовое озеро Сиваш называют “самым инстаграмным местом Приазовья”. Украинцы съезжаются в Херсонскую область, чтобы сделать селфи на фоне уникальной локации.



Ежегодно это место посещают 800 тысяч отдыхающих. В туристско-информационном центре на Арабатке вопрос “как добраться до розового озера?” звучит чаще всего.

Одно из розовых озер расположено недалеко от Геническа и является частью Гнилого моря. Так называют залив Сиваш. Именно он отделяет Крымский полуостров от материка.

Читати  Укрзалізниця відновлює курсування поїзда Київ – Варшава

Длина Сиваша – почти 200 километров. По разным данным, заливу от 600 и до 1 200 лет. Главное богатство – соль, которую вывозили еще чумаки. По разным данным, в Сиваше содержится более 200 миллионов тонн запасов. Процент соли в воде в некоторых местах достигает 80.

Оно очень богато химическим составом. Менделеев говорил, что посыпать этой солью еду – то же самое, что солить ее золотом. Здесь практически вся таблица Менделеева по химическому составу,
–  рассказала специалистка отдела туризма Генического городского совета Алена Биль.

Читати  Стюардеса розповіла про щедрі бонуси на роботі

Впрочем, употреблять в пищу соль из Сиваша в чистом виде не рекомендуется. Раньше ее обрабатывал местный солезавод. Сейчас он не работает, а ее набирают только для лечения.

Сейчас количество туристов в Херсонской области несколько уменьшилось из-за затяжных ливней на Херсонщине. Зато само озеро, несмотря на непогоду, выглядит потрясающе.


Fatal error: Cannot redeclare move_comment_field_to_bottom() (previously declared in /home/d86458/public_html/travelnews.com.ua/wp-content/themes/papr/comments.php:9) in /home/d86458/public_html/travelnews.com.ua/wp-content/themes/papr/comments.php on line 9