Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Влада Одеси оголосила вулиці історичного центру міста великою пішохідною зоною. Такий режим діятиме у вихідні та свята, починаючи з 19 години 4 червня.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міськради

“Центр Одеси у вихідні стане великою пішохідною зоною. Із 19 год. 4 червня до 24 год. 6 червня 2021 року центр Одеси стане найбільшою пішохідною зоною в Україні. Такий режим роботи буде зберігатися в усі наступні вихідні і святкові дні”, – йдеться у повідомленні.

На в’їздах у пішохідну зону стоятимуть патрулі поліції та комунальної установи “Муніципальна варта”.

Читати  Незвична пригода й казкові краєвиди: де в Україні можна політати на повітряній кулі

Автомобілям, мотоциклам і мопедам буде заборонено в’їзд до центральної частини міста, “обмеженої вул. Дерибасівською (на ділянці між вул. Пушкінською та вул. Катерининською); вул. Катерининською (на ділянці від вул. Грецької до Приморського бульв.); Катерининською площею, Сабанєєвим мостом, пров. Чайковського, пров. Воронцовським, вул. Ланжеронівською та вул. Рішельєвською (на ділянці від вул. Грецької до вул. Ланжеронівської)”.

Безперешкодний в’їзд у пішохідну зону передбачено для обмеженого кола водіїв транспортних засобів. Зокрема, для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку; місцевих жителів (за наявності документів про реєстрацію чи договору оренди житла); постояльців готелів (за наявності бронювання номера); таксистів із пасажирами – місцевими жителями або постояльцями готелів з документами.

Читати  Забирають навіть дешеве: найдивніші речі, які туристи крадуть з готелів

Крім того, патрулі допускатимуть на вулиці пішохідної зони кур’єрів служб доставки на мопедах (за умови пішого пересування); весільні кортежі в РАЦС на вул. Рішельєвській; водіїв технологічного транспорту, що доставляють продукти в магазини і ресторани, а також тих, хто прямуватиме сюди на велосипедах, самокатах і моноколесах.

На вулицях пішохідного центру буде заборонена стоянка автомобілів, паркування передбачено тільки у дворах чи на внутрішніх паркувальних майданчиках закладів, також передбачено механізм евакуації автомобілів.

Читати  Інопланетні дерева на острові Сокотра, в яких тече кров дракона

Контроль за дотриманням правил паркування здійснюватимуть інспектори відділу контролю за безпекою дорожнього руху і паркування міського Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху.

У робочі дні в центрі Одеси збережеться звичайний графік дорожнього руху.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Власти Одессы объявили улицы исторического центра города большой пешеходной зоной. Такой режим будет действовать в выходные и праздники, начиная с 19 часов 4 июня.


Об этом сообщает пресс-служба Одесского горсовета

“Центр Одессы в выходные станет большой пешеходной зоной. С 19 ч. 4 июня до 24 ч. 6 июня 2021 года центр Одессы станет крупнейшей пешеходной зоной в Украине. Такой режим работы будет сохраняться во все последующие выходные и праздничные дни”, – говорится в сообщении.

На въездах в пешеходную зону будут стоять патрули полиции и коммунального учреждения “Муниципальная варта”.

Читати  Пляжні лайфхаки які повинен знати кожен

Автомобилям, мотоциклам и мопедам будет запрещен въезд в центральную часть города, “ограниченной ул. Дерибасовской (на участке между ул. Пушкинской и ул. Екатерининской); ул. Екатерининской (на участке от ул. Греческой до ​​Приморского бульв.); Екатерининской площадью, Сабанеев мост, ул. Чайковского, пер. Воронцовским, ул. Ланжероновской и ул. Ришельевской (на участке от ул. Греческой до ул. Ланжероновской)”.

Беспрепятственный въезд в пешеходную зону предусмотрен для ограниченного круга водителей транспортных средств. В частности, для лиц с инвалидностью и пожилых людей; местных жителей (при наличии документов о регистрации или договора аренды жилья); постояльцев отелей (при наличии бронирования номера); таксистов с пассажирами – местными жителями или постояльцами отелей с документами.

Читати  В аеропорту Латвії українці можуть добровільно здати безкоштовний ПЛР-тест

Кроме того, патрули будут допускать на улице пешеходной зоны курьеров служб доставки на мопедах (при условии пешего передвижения); свадебные кортежи в РАГС на ул. Ришельевской; водителей технологического транспорта, доставляющих продукты в магазины и рестораны, а также тех, кто будет следовать сюда на велосипедах, самокатах и ​​моноколесах.

На улицах пешеходного центра будет запрещена стоянка автомобилей, парковка предусмотрена только во дворах или на внутренних парковках заведений, также предусмотрен механизм эвакуации автомобилей.

Читати  Забирають навіть дешеве: найдивніші речі, які туристи крадуть з готелів

Контроль за соблюдением правил парковки будут осуществлять инспекторы отдела контроля за безопасностью дорожного движения и парковки городского Департамента транспорта, связи и организации дорожного движения.

В рабочие дни в центре Одессы сохранится обычный график дорожного движения.


Fatal error: Cannot redeclare move_comment_field_to_bottom() (previously declared in /home/d86458/public_html/travelnews.com.ua/wp-content/themes/papr/comments.php:9) in /home/d86458/public_html/travelnews.com.ua/wp-content/themes/papr/comments.php on line 9