Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Влада Одеси оголосила вулиці історичного центру міста великою пішохідною зоною. Такий режим діятиме у вихідні та свята, починаючи з 19 години 4 червня.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міськради

“Центр Одеси у вихідні стане великою пішохідною зоною. Із 19 год. 4 червня до 24 год. 6 червня 2021 року центр Одеси стане найбільшою пішохідною зоною в Україні. Такий режим роботи буде зберігатися в усі наступні вихідні і святкові дні”, – йдеться у повідомленні.

На в’їздах у пішохідну зону стоятимуть патрулі поліції та комунальної установи “Муніципальна варта”.

Читати  Не беріть медикаменти на "всі випадки життя": що покласти у аптечку для відпочинку з дітьми

Автомобілям, мотоциклам і мопедам буде заборонено в’їзд до центральної частини міста, “обмеженої вул. Дерибасівською (на ділянці між вул. Пушкінською та вул. Катерининською); вул. Катерининською (на ділянці від вул. Грецької до Приморського бульв.); Катерининською площею, Сабанєєвим мостом, пров. Чайковського, пров. Воронцовським, вул. Ланжеронівською та вул. Рішельєвською (на ділянці від вул. Грецької до вул. Ланжеронівської)”.

Безперешкодний в’їзд у пішохідну зону передбачено для обмеженого кола водіїв транспортних засобів. Зокрема, для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку; місцевих жителів (за наявності документів про реєстрацію чи договору оренди житла); постояльців готелів (за наявності бронювання номера); таксистів із пасажирами – місцевими жителями або постояльцями готелів з документами.

Читати  "Український Версаль": незвичайна локація Поділля для подорожі на вікенд

Крім того, патрулі допускатимуть на вулиці пішохідної зони кур’єрів служб доставки на мопедах (за умови пішого пересування); весільні кортежі в РАЦС на вул. Рішельєвській; водіїв технологічного транспорту, що доставляють продукти в магазини і ресторани, а також тих, хто прямуватиме сюди на велосипедах, самокатах і моноколесах.

На вулицях пішохідного центру буде заборонена стоянка автомобілів, паркування передбачено тільки у дворах чи на внутрішніх паркувальних майданчиках закладів, також передбачено механізм евакуації автомобілів.

Читати  Радомишльський музей влаштує день оживленої історії

Контроль за дотриманням правил паркування здійснюватимуть інспектори відділу контролю за безпекою дорожнього руху і паркування міського Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху.

У робочі дні в центрі Одеси збережеться звичайний графік дорожнього руху.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Власти Одессы объявили улицы исторического центра города большой пешеходной зоной. Такой режим будет действовать в выходные и праздники, начиная с 19 часов 4 июня.


Об этом сообщает пресс-служба Одесского горсовета

“Центр Одессы в выходные станет большой пешеходной зоной. С 19 ч. 4 июня до 24 ч. 6 июня 2021 года центр Одессы станет крупнейшей пешеходной зоной в Украине. Такой режим работы будет сохраняться во все последующие выходные и праздничные дни”, – говорится в сообщении.

На въездах в пешеходную зону будут стоять патрули полиции и коммунального учреждения “Муниципальная варта”.

Читати  "Український Версаль": незвичайна локація Поділля для подорожі на вікенд

Автомобилям, мотоциклам и мопедам будет запрещен въезд в центральную часть города, “ограниченной ул. Дерибасовской (на участке между ул. Пушкинской и ул. Екатерининской); ул. Екатерининской (на участке от ул. Греческой до ​​Приморского бульв.); Екатерининской площадью, Сабанеев мост, ул. Чайковского, пер. Воронцовским, ул. Ланжероновской и ул. Ришельевской (на участке от ул. Греческой до ул. Ланжероновской)”.

Беспрепятственный въезд в пешеходную зону предусмотрен для ограниченного круга водителей транспортных средств. В частности, для лиц с инвалидностью и пожилых людей; местных жителей (при наличии документов о регистрации или договора аренды жилья); постояльцев отелей (при наличии бронирования номера); таксистов с пассажирами – местными жителями или постояльцами отелей с документами.

Читати  Арабський світ, Туреччина і країни ЄС: Україну цьогоріч відвідали 300 тисяч іноземців

Кроме того, патрули будут допускать на улице пешеходной зоны курьеров служб доставки на мопедах (при условии пешего передвижения); свадебные кортежи в РАГС на ул. Ришельевской; водителей технологического транспорта, доставляющих продукты в магазины и рестораны, а также тех, кто будет следовать сюда на велосипедах, самокатах и ​​моноколесах.

На улицах пешеходного центра будет запрещена стоянка автомобилей, парковка предусмотрена только во дворах или на внутренних парковках заведений, также предусмотрен механизм эвакуации автомобилей.

Читати  За рахунок у 38 доларів: в американському барі клієнт залишив 16 000 доларів чайових

Контроль за соблюдением правил парковки будут осуществлять инспекторы отдела контроля за безопасностью дорожного движения и парковки городского Департамента транспорта, связи и организации дорожного движения.

В рабочие дни в центре Одессы сохранится обычный график дорожного движения.


Fatal error: Cannot redeclare move_comment_field_to_bottom() (previously declared in /home/d86458/public_html/travelnews.com.ua/wp-content/themes/papr/comments.php:9) in /home/d86458/public_html/travelnews.com.ua/wp-content/themes/papr/comments.php on line 9