Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Взимку ця розвага не менш цікава, ніж в теплу пору року

Багато хто помилково вважає, що взимку на повітряних кулях не літають. Але насправді ця розвага доступна в будь-яку пору року.



Повітроплавство як туристична атракція доступне в різних регіонах України. Під час польоту можна побачити різноманітні цікавинки з неба, при цьому – без шуму мотору. Ціни за політ стартують від 2 500 грн за особу: усе залежить від кількості учасників польоту.

Отже, де можна політати на повітряних кулях в різних регіонах України?

Особливості польотів аеростаті у різні пори року

Якщо з березня по листопад можна літати тільки рано вранці (за 2-3 години після сходу сонця) або ввечері (2-3 години до заходу сонця), то взимку здіймаються в небо впродовж усього світлового дня.

З чим пов’язана така особливість? Річ у тім, що сонце, нагріваючи поверхню землі, спричиняє появу так званих терміків – вертикальних повітряних мас, які ускладнюють керування повітряною кулею. Вони виникають у теплу пору року через кілька годин після сходу сонця та вщухають за кілька годин до заходу. Узимку ж сонце світить, але не гріє, тож терміки не утворюються.

Читати  Укрзалізниця запустить Буковельський експрес: звідки та куди курсуватиме

Можливість польоту на повітряній кулі дуже залежить від погодних умов: за сильних опадів та швидкості вітру понад 5 м/с польоти не здійснюються.

Зазвичай підготовка до польоту триває 30-40 хвилин, і це окреме шоу: згорток вагою близько 130 кілограмів розстилають на галявині, поступово наповнюють теплим повітрям – й ось перед вами гігант заввишки з десятиповерхівку!

Політ триває близько години. Після посадки для тих, хто здійнявся в небо на повітряній кулі вперше, проводять урочисте посвячення в повітроплавці.

Київ та Київська область

Повітроплавне товариство “Монгольф’єр” організовує польоти на повітряних кулях над Києвом та в Макарівському районі Київської області. Це єдина в Україні компанія із власною повітроплавною авіабазою (розташовується у селі Колонщина за 29 кілометрів від Києва). Має і власну Школу пілотів, де навчаються повітроплавці з різних країн.

А от над Києвом політати є сенс і взимку: відсутність листя на деревах дає можливість побачити більше. Стартують повітряні кулі в Києві з острова Долобецького – одного з двох островів, що формують парк “Гідропарк”. Щоправда, задоволення не з дешевих: така розвага коштує 20 000 грн для двох.

Читати  У Жулянах розповіли, в які грецькі міста буде літати Ellinair

Цього року на ВДНГ у грудні запустили цілий сезон зимових фестивалів повітряних куль “Монгольф’єрія”.

Фестивалі відбуваються у форматі прив’язних польотів: 2 грудня фестиваль був денний, 18 грудня додалося вечірнє світломузичне шоу. А фестивалі, які відбудуться 6 та 14 лютого, обіцяють доповнити театральними елементами.

Львів та замки Львівської області

Компанії “LvivAir” та “FlyAdventureLviv” пропонують політати над мальовничими околицями Львова. Також ви можете обрати політ над замками Львівщини – Свірзьким, Підгорецьким, Олеським і Золочівським.

Якщо ви оберете для польоту старовинний Галич, не забудьте відвідати середньовічну наскельну фортецю Тустань: вона розташована зовсім поруч.

А якщо ви зупинили свій вибір на Стрию, можете поєднати політ над цим давнім містом з відвідуванням Дрогобича чи Трускавця. Ті, у чиєму серці є теплі почуття не тільки до неба, а й до гір, можуть замовити мандрівку в повітряній кулі над Карпатами.

Читати  LONELY PLANET оголосив список кращих туристичних напрямів 2020 року

Кам’янець-Подільський: замок та каньйон річки Смотрич з висоти

Центр повітроплавання “Триглав” пропонує пролетіти над містом-легендою Кам’янцем-Подільським з його неймовірним замком, церквами та костелами, побачити з висоти пташиного польоту каньйон річки Смотрич.

Також раджу стежити за фестивальним календарем, адже фестивалі повітряних куль тут надзвичайно видовищні.

Дніпро

Над околицями міст Дніпро, Кам’янське, Кривий Ріг та інших найближчих населених пунктів літають кулі центру повітроплавання “Сапсан”. Клаптева ковдра полів, мальовничі річки та озера пропливатимуть під вашими ногами.

Одеса: пролітаючи над Хаджибейським лиманом

Повітряні кулі аероклубу “Одеса” зазвичай стартують за 15 кілометрів від Одеси – з території аеропорту “Гідропорт”. Це мальовниче місце розташоване між Куяльницьким і Хаджибейським лиманами.

Якщо вітер буде в напрямку Куяльницького лиману, крім гарних краєвидів та унікальних ділянок цілинного ковилового степу, ви побачите найнижчу точку України (5 метрів нижче рівня моря). Пролітаючи над Хаджибейським лиманом, ви побачите чарівний піщаний пляж і місця для риболовлі, якими славиться лиман.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *