Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В африканській країні Ефіопії живуть племена, які своїми первісними звичаями здатні шокувати навіть бувалого мандрівника. Так і сталося з Антоном Зайцевим.

Ведучий тревел-шоу “Орел і Решка”, що виходить на Новому каналі, вирушив туди за новими враженнями, і отримав їх сповна. Адже племена в Ефіопії – справжнє диво світу, адже від їх способу життя волосся стає дибки.



Цікаво, що в цій африканській країні досі мешкає 56 різних племен, всі вони говорять на різних мовах, а їхні традиції можуть шокувати кого завгодно.

Плем’я Каро

Атон Зайцев розповідає, що це перше плем’я, куди везуть багатих туристів. Їх чисельність сягає півтори тисячі осіб. А екзотикою народу є те, що тіло вони проколюють цвяхами і розмальовують білою глиною. Причому візерунок кожного з них індивідуальний, і такий спосіб самовираження вважається дуже гарним.

Читати  Народні доми у горах Львівщини перетворять на туристичні етнофолькцентри

“Чоловіки прикрашають все тіло, а жінки – тільки обличчя… З одягу вони мають тільки тканинну пов’язку на стегнах. На шиї чоловіки носять намисто. Це символ того, що вони вбили велику дичину. В одній руці у каро – палиця для церемоніальних танців, а в іншій – особлива табуретка, яка може служити і як стілець для сидіння, і як подушка для лежання. Крім бодіарту, ці люди люблять пірсинг. Уявляєте, вони для краси пробивають собі дірки під нижньою губою і вставляють туди пір’я. А у жінок – не пір’я, а просто цвяхи”, – розповідає телеведучий.

Плем’я Хамер

Це плем’я набагато численніше – 50 тисяч осіб. Вони люблять бігати по спинах биків, мазатися коров’ячим послідом і різками бити жінок.

Цікаво, що стрибки по коровам є частиною церемонії ініціації – посвячення хлопчика в чоловіка. Підліток повинен чотири рази пробігти по спинах розлючених биків і не впасти, тільки тоді йому дозволять одружуватися.

Читати  Романтичний вікенд Джей Ло з Беном Аффлеком: як виглядає закритий клуб, де вони зупинилися

“Жінки в цей час танцюють, дмухають у мідні роги і вихваляють духів-покровителів племені. Заміжні жінки-хамер мажуться яскраво-помаранчевою глиною і роблять зачіску “гоща” – кіски, обмазані глиною. На шиї носять важкий залізний хомут, який служить обручкою”, – ділиться враженнями Антон Зайцев.

Ще одним абсолютно диким ритуалом є побиття жінок різками. Такий обряд проводиться під час свят, і про нього просять самі жінки. Бити треба сильно – до крові – адже чим більше на тілі жінки шрамів, тим вона вважається привабливіше.

Плем’я Мурсі

В дорогому туристичному турі є можливість відвідати найбільш агресивне і войовниче плем’я Ефіопії. Чисельність – 7500 осіб. Особливості народу в тому, що вони вставляють в губи блюдця і п’ють теплу коров’ячу кров. А щоб потрапити в селище Мурсі, треба попросити дозволу у вождя.

Читати  Туреччина, Грузія чи Балкани: куди найкраще летіти навесні

“Зайшовши в поселення Мурсі я відчув себе, наче перенісся на дві-три тисячі років тому. Вони не знають, скільки їм років не вміють читати і писати, ніколи не чистили зуби зубною пастою і ніколи не сиділи на унітазі. Від жителів племені дуже пахне, і вони ходять, обліплені мухами. У жінок можна побачити велику дірку в нижній губі, адже, за традицією, вони носять там маленьку тарілочку, як прикрасу. Чим більше у дівчини тарілка, тим гарнішою вона вважається. Чоловіки племені мають традицію добувати і вживати напій сили – теплу кров корів. Це видовище не для людей зі слабкими нервами”, – розповів Зайцев.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *