Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Верховна Рада на позачерговому засіданні у четвер ухвалила закон №2673 «Про внесення змін до Закону України «Про туризм» щодо розширення кола суб’єктів надання готельних послуг».


Рішення підтримали 256 народних депутатів.

Зокрема, законом пропонується надати можливість звертатися за встановленням об’єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим об’єктам, призначеним для надання послуг з розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо) відповідної категорії не лише власникам, але і користувачам відповідних об’єктів нерухомості. Так, житлові об’єкти туристичної інфраструктури, які належать або управляються підприємцями, зможуть вважатися готелями та вести туристичний бізнес.

Читати  Природна ковзанка довжиною в 10 кілометрів на озері Патерсволдсемер

У пояснювальній записці йдеться, що реалізація ухваленого документу сприятиме стимулюванню та активізації розвитку ринку надання готельних послуг, збільшенню кількості готельної інфраструктури, і, як наслідок, – збільшенню зайнятості населення, його доходів та економічному зростанню регіонів, на території яких  функціонуватимуть об’єкти туристичної інфраструктури.

Закон набуває чинності з 1 січня 2023 року.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *