Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Відкриту презентацію проєкту планують провести після ослаблення карантинних обмежень.

Роботи з консервації та музеєфікації фрагментів фортифікаційних споруд (Висока стіна) і брукованої дороги XV в. стартували у Львові. Середньовічні міські укріплення і ділянки бруківки на площі Міцкевича стануть частиною унікального археологічного простору, який розміститься в підземних приміщеннях майбутнього готелю.



Грандіозний готель, висота якого сягатиме 25 метрів, в центрі Львова планує побудувати компанія “Центр розвитку нерухомості”. За словами начальника управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Антона Коломейцева, розробкою проекту займеться польська студія Kuryłowicz & Associates.

“Багато хто з львівських архітекторів не раз поширював в останні роки тактовний приклад сучасної архітектури готелю Hilton на Targ Rybny у Гданську, де нові фасади відтворюють історичну парцеляцію. Саме ці архітектори і запроектували об’єкт, про який йде мова. До процесу залучено місцевих спеціалістів з дійсними сертифікатами”, – зазначив Коломейцев.

Читати  Безглузді питання і небезпечні жарти: що не можна говорити бортпровідникам у літаку

Відкриту презентацію проєкту планують провести після ослаблення карантинних обмежень.

В даний час вже ведуться роботи по зміцненню котловану. Крім того, проводиться консервація руїн середньовічних стін – роботи курує німецький реставратор Дірк Брюггеман-Булгаков. Роботи триватимуть орієнтовно до середини 2021 року.

“Музеєфікація муру і дороги – це фактично окремий підпроєкт у межах майбутнього будівництва. Перш ніж розпочати його ми кілька місяців вели консультації з українськими та зарубіжними експертами, щоб обрати оптимальний варіант, який допоможе зберегти нашу цінну культурну спадщину і представити її широкому загалу. У середні віки уся центральна частина Львова була оточена потужними оборонними мурами стінами, фактично це було «місто в місті», і незабаром львів’яни й гості міста зможуть побачити елементи цих фортифікацій у їх первісному вигляді”, – розповів директор “Центру розвитку нерухомості” Євген Зінов’єв.

Читати  Куди туристи подорожували у 2021 році: найпопулярніші напрямки

За його словами, проектувальник готелю – Кuryłowicz & Associates – перейнявся ідеєю створення музейного простору і готовий у фінальному проєкті врахувати всі побажання і експертні рекомендації “Центру розвитку нерухомості”.

Ділянка на площі Міцкевича, 9 займає південно-західну частину стародавнього міста. Через неї проходила частина Високого муру, яка була побудована в другій половині XIV ст. між Баштами Кожум’яки і боднарів. У 2020 році фахівці науково-дослідного центру Інституту археології НАН України “Рятівна археологічна служба” повторно досліджували фрагменти стіни, виявлені під час попередніх розкопок, а також деякі нові, які були не вивчені.

Читати  Україна підписала угоду про безвіз ще з однією державою

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *