Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Планується, що проєкт реалізують протягом 2021-2022 років.

Масштабна реставрація чекає унікальний пам’ятник дерев’яного зодчества – віллу “Гопляна”, розташовану в Трускавці Львівської області. Як повідомили в Управлінні туризму і курортів Львівської обласної державної адміністрації, загальна сума реставраційних робіт складе майже 20 мільйонів гривень.



Трускавецький проект “Реставрація пам’ятника архітектури Художнього музею Михайла Біласа” або “Вілла “Гопляна” переміг в конкурсі секторальної підтримки за програмою “Розвиток туризму”. Загальна вартість проекту – 19,3 мільйона гривень, з яких 16 мільйонів – грантові кошти Євросоюзу, 1,8 мільйонів гривень – обласні кошти, інші 1,5 мільйона – кошти міста.

Читати  Лоукостер Pegasus Airlines відкрив продаж квитків на рейси зі Львова до Туреччини

Планується, що проєкт реалізують протягом 2021-2022 років.

Художній музей Михайла Біласа розмістився в одному з найкрасивіших будівель Трускавця – старовинній віллі під назвою “Гопляна”. Це пам’ятка дерев’яної архітектури початку XX ст. і єдине з будівель зрубної конструкції. Вілла Гопляна зведена без єдиного цвяха за проектом українського архітектора Яна Семкович в традиційних формах модерну з елементами карпатського різьбленого стилю. Вона розміщена в центральній частині курорту і вважається окрасою міста.

Читати  Wizz Air запускає перший рейс з Борисполя

У музеї експонуються текстильні роботи Михайла Біласа: гобелени, килими, верети, ліжники, вишиті серветки, доріжки, подушки, багатопланові сюжетні панно та аплікації, декоративні квіти.

Крім постійно діючої виставки, музей експонує роботи відомих і молодих художників, графіків, скульпторів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва тощо.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *