Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Україні чимало квітучих локацій, і вони постійно збільшуються. Тепер така є й на Рахівщині, де біля підніжжя гори Близниця рясно зацвіли дикі нарциси й рідкісний тирлич, що є символом Альп.



Як зазначається, нарцис вузьколистий, що в першій половині травня масово цвіте у Долині нарцисів, зараз вкрив луки у високогірних масивах Рахівського дослідного господарства. Так в урочищі Тростянець Квасівського лісництва чарівними квітами вкрита вся полонина Шиса.

Нарцис вузьколистий поширений в Альпах, на Балканах i в Карпатах на висотах 900 – 2000 метрів над рівнем моря. Тому, в умовах субальпійського і альпійського поясів Свидовецького хребта і Мармароського кристалічного масиву, нарцис почувається дуже добре і місцями утворює менш щільні зарості, ніж в Долині нарцисів.

Читати  Посольство США попередило про обмеження при польотах в Америку транзитом через Європу

Окрім нарциса вузьколистого, полонини вкрилися символом Альп – тирличем. Саме цю квітку можна побачити на національній символіці і одязі, вишиванках, коробках цукерок та рекламі всіх приальпійських країн.

 

Квітка тирлич росте в Карпатах на полонинах, у зарослях з вільхи зеленої. Занесена до Червоної книги України. У природних умовах таку рослину можна зустріти на будь-якому континенті Землі, – йдеться в повідомленні.

Однак найчастіше вона трапляється у зоні помірного клімату Північної півкулі, наприклад, на субальпійських і альпійських луках. Частина видів може зустрічатися на висоті близько 5,5 тисячі метрів над рівнем моря.

Читати  Пошта Санта-Клауса і не тільки: найефектніші поштові відділення світу

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *