Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Україні чимало квітучих локацій, і вони постійно збільшуються. Тепер така є й на Рахівщині, де біля підніжжя гори Близниця рясно зацвіли дикі нарциси й рідкісний тирлич, що є символом Альп.



Як зазначається, нарцис вузьколистий, що в першій половині травня масово цвіте у Долині нарцисів, зараз вкрив луки у високогірних масивах Рахівського дослідного господарства. Так в урочищі Тростянець Квасівського лісництва чарівними квітами вкрита вся полонина Шиса.

Нарцис вузьколистий поширений в Альпах, на Балканах i в Карпатах на висотах 900 – 2000 метрів над рівнем моря. Тому, в умовах субальпійського і альпійського поясів Свидовецького хребта і Мармароського кристалічного масиву, нарцис почувається дуже добре і місцями утворює менш щільні зарості, ніж в Долині нарцисів.

Читати  Українці - серед лідерів в курортній країні: куди туристи їдуть у відпустку в січні

Окрім нарциса вузьколистого, полонини вкрилися символом Альп – тирличем. Саме цю квітку можна побачити на національній символіці і одязі, вишиванках, коробках цукерок та рекламі всіх приальпійських країн.

 

Квітка тирлич росте в Карпатах на полонинах, у зарослях з вільхи зеленої. Занесена до Червоної книги України. У природних умовах таку рослину можна зустріти на будь-якому континенті Землі, – йдеться в повідомленні.

Однак найчастіше вона трапляється у зоні помірного клімату Північної півкулі, наприклад, на субальпійських і альпійських луках. Частина видів може зустрічатися на висоті близько 5,5 тисячі метрів над рівнем моря.

Читати  На Житомирщині волонтери зібрали кошти на ремонт даху палацу Терещенків

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *