Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Волонтери зібрали кошти на ремонт даху в палаці Терещенків ХІХ ст. в селищі міського типу Червоне на Житомирщині.

Про це розповів засновник і голова громадської організації «Червоне туристичне» Тарас Коновалов.



«У вересні 2020 року я зареєструвався на меценатській платформі Patreon, де почав робити цікаві публікації, туди підтягувалися люди й оформлювали підписку. Відповідно, почали надходити кошти і нам вдалося зібрати гроші для палацу Грохольських-Терещенків. Деякі люди переказували гроші на картку. Завдяки цьому ми назбирали кошти для того, аби найняти робітників-висотників та придбати матеріал», – зазначив Коновалов.

Читати  Балі цьогоріч прийняв менше як 50 іноземних туристів

За його словами, на палаці відремонтували дах, який там з’явився у радянські часи. Те накриття зроблене не за оригінальними планами.

«Майбутнє маєтку зараз вирішується в судах. Держава у нього не вкладає коштів, бо він не її, так само не інвестує церква, адже палац завтра може бути вже не її, а також не заходять спонсори через такий підвішений стан. Ми не знаємо, на скільки років затягнеться суд, тому наша громадська організація вирішила відремонтувати дах, щоб відтягнути руйнацію палацу», – додав Коновалов.

Читати  "Середньовічне село" створюють на Чернігівщині

Окрім цього, завдяки підтримці небайдужих людей на території маєтку встановили лави та законсервували на будівлі палацу родинний герб Терещенків.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *