Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У світі є багато місць, які зачаровують і ваблять своєю таємничістю. Одне з них розташоване в дендропарку німецького містечка Габленц, що в Саксонії. Там є делікатно вигнутий міст Ракотцбрюке (Rakotzbrüc), який оповитий безліччю легенд і таємниць.



Кажуть, що його побудував сам диявол, тому його ще називають Диявольським мостом. Він простягнувся на 35 метрів і утворює ідеальну напівкруглу дугу. Цікаво те, що при певному рівні води в озері, міст і його відображення створюють бездоганне коло, причому незалежно від точки спостереження.

Читати  Пілот втратив свідомість під час польоту

Про Ракотцбрюке

У 1860 році міст ввів в експлуатацію місцевий лицар на ім’я Фрідріх Геррман Ретшке. Про нього відомо не так багато, крім того, що він був представником місцевої влади.

Незважаючи на згадану допомогу диявола, цей міст був створений вручну. Його збудували з базальту, а такого матеріалу в тутешніх місцях ніколи не було. Тому довелося його везти з далекої Швейцарії та Богемії.

Читати  На соляному острові посеред Мертвого моря росте "Дерево життя"

Споруда насправді мала суто естетичне призначення, тому ходити по ній заборонено.

Про що розповідає легенда

Кажуть, що Фрідріх у встановлений термін повинен був збудувати міст. Але йому не вистачало часу, тому він покликав на допомогу диявола.

Той погодився завершити проєкт замість нього в обмін на душу першого, хто пройде по мосту. Але будівельники вирішили схитрувати і пустили по мосту собаку. Так обманутий злий дух залишився без нагороди. Розгніваний, він кинувся в воду і більше не з’являвся. Звідси і з’явилася назва – Чортів міст.

Читати  Це викликає погане самопочуття: яку їжу та напої не варто брати в літак

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *