Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Поштові відділення у більшості людей викликають асоціації з похмурими, сірими будівлями. Та насправді це не так, а у світі є чимало дивовижних та особливих споруд, які стали поштою.



Найефектніші пошти світу

Порт-Локрой, Антарктида

Найпівденніше поштове відділення розташоване в гавані Порт-Локрой, поблизу Антарктичного півострова та приблизно за 1000 кілометрів від південного узбережжя Чилі. Чорно-червона споруда не має ліпнини чи особливого архітектурного декору, однак на фоні засніжених гір виглядає неймовірно.

Щороку звідси відправляються близько 70 тисяч листів і листівок, адресованих більш ніж в 100 країн світу. Також тут є магазин сувенірів, дохід від якого поповнює фонд підтримки антарктичної спадщини Великобританії.

Читати  Чехія змінює умови в'їзду для українців

Пошта Санта-Клауса, Фінляндія

Це, мабуть, одне з найвідоміших поштових відділень на Землі! Щороку сюди приходить понад 600 тисяч листів від дітей з більш ніж 150 країн. Казкова атмосфера тут панує весь рік, однак хоч раз у житті варто завітати сюди перед різдвяними святами.

Велика пошта, Алжир

Це будівля поштового відділення – одна з найвідоміших пам’яток столиці Алжиру. Велика пошта дуже нагадує палац, адже її масштаби та оздоблення можна з легкістю назвати королівськими.

Читати  "Український Версаль": незвичайна локація Поділля для подорожі на вікенд

Паласіо Корреос (Головний поштамт), Мексика

Одна з найкрасивіших будівель розташована в центрі Мехіко. Елегантна архітектура споруди, якій понад 100 років, не схожа ні на жодну іншу.

Зовні передня частина будівлі прикрашена арковими вікнами, бронзовими світильниками та хитромудрою детальною підставкою для годинників, яка розміщена прямо над центральним входом.

Центральне поштове відділення Валенсії, Іспанія

Не менш ефектним є центральне поштове відділення Валенсії. Споруду звели 1922 року та вона досі служить своєрідним орієнтиром на центральній площі міста. Нещодавно пошту було відреставровано та адаптовано, щоб йти в ногу із сучасністю, але будівля все ще зберегла свої класичні елементи.

Читати  Заповідник «Чернігів стародавній» зафіксував рекордне число відвідувачів

А яка ж головна пошта в Україні

Київський головпоштамт

Та й в Україні архітектура є особливою. Зокрема, головне поштове відділення – це незвична будівля, яку спроєктували з використанням елементів бароко. Споруда розташована у серці столиці – на Хрещатику, а тому всі кияни та гості міста неодноразово проходили повз та насолоджувались її красою.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *