Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Саміт Євросоюзу ухвалив посилити координацію дій для забезпечення в умовах пандемії COVID-19 свободи пересування як у ЄС, так і за його межами.

Про це йдеться у резолюції саміту, оприлюдненій на сайті Європейської ради.



«З огляду на розвиток епідемічної ситуації, Європейська рада закликає до подальшої координації з метою спрощення руху всередині ЄС, поїздок до ЄС, а також до перегляду двох рекомендацій Ради з цього приводу. ЄР закликає Єврокомісію прискорити роботу щодо взаємного визнання сертифікатів з третіми країнами», – йдеться у документі.

Читати  TINDER врятував мандрівниці життя

Лідери ЄС відзначили, що активна кампанія вакцинації в Євросоюзі дозволила досягти суттєвого прогресу у боротьбі з COVID-19. Разом з цим у деяких державах ситуація залишається дуже серйозною. У цьому зв’язку їм рекомендовано прискорити темпи вакцинації, а також протидіяти дезінформації, особливо у соціальних платформах.

«Необхідно зберігати пильність стосовно можливої появи та поширення нових варіантів вірусу», – вказується у документі.

Читати  Пара мала відпочити у США, а випадково полетіла в іншу сторону

При цьому європейські лідери підтвердили, що ЄС буде продовжувати робити внесок у міжнародну боротьбу проти коронавірусу та у забезпечення вакцинами всіх, кому вони необхідні. Зокрема, шляхом налагодження виробництва та поширення вакцин у країнах-партнерах.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *