Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Чернігівська обласна рада на сесії 22 жовтня ухвалила рішення про створення в області двох нових ландшафтних заказники – “Берізки” та “Лопата”.


Згідно з пояснювальною запискою до рішення, розміщеною на сайті Чернігівської обласної ради, заказник “Берізка” має площу 6,5 га. Він розташований в адміністративних межах Ряшківського старостинського округу неподалік села Оникіївка. На території є мальовничий березовий ліс із домішками липи, ясена та клена. Окрім червонокнижних рослин (сон-трава, підсніжник білий, ковила волосиста, осока затінкова, косарики тонкі) зустрічається тут і регіонально рідкісний вид – оман високий. У березняку мешкають зайці, лисиці, кабани та косулі.

Читати  Flydubai повернула на рейси до Києва літаки з кріслами-ліжками: як виглядають салони

Заказник “Лопата” охопить територію площею 92 га. Місцевість представлена заплавним типом ландшафтів із переважанням заболочених та справжніх луків. Там, зокрема, можна знайти півники сибірські й плодоріжку болотну, які занесені до Червоної книги України як вразливі види.

Нові об’єкти природно-заповідного фонду створені на землях громад без їх вилучення і становлять науково-дослідний, рекреаційний та освітньо-виховний інтерес.

Читати  Латвія відновлює авіасполучення з "країнами третього світу"

За інформацією департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Чернігівська область посідає перше місце в Україні за кількістю заповідних територій. На сьогодні ця мережа нараховує понад 670 об’єктів загальною площею понад 262 тис га, що становить 8% площі області. Проте цього, зазначають у департаменті, недостатньо. Адже частка заповідних територій в Україні залишається значно меншою, ніж у більшості країн Європи, де площі, зайняті ПЗФ, займають, у середньому, 15% території.

Читати  Північна Македонія профінансує подорожі своїх громадян

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *