Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Екскурсії в південному регіоні поєднують з пляжним відпочинком

В Туреччині зростає популярність ще однієї локації. Стародавній 2000-річне місто Патара, розташоване у південній провінції Анталії, привертає все більше іноземних туристів. Про це повідомляє турецьке інформаційне агентство Anadolu.



Минулий 2020 рік місцева влада встановила як “рік Патари”, зазначають у виданні. Це означає, що по всьому світу проводили різні заходи, які популяризують цю локацію з урахуванням карантинних обмежень через пандемію COVID-19. Тут також відновлюють старовинні споруди. У тому числі – античний маяк. Він вважається найдавнішим у світі маяком, чинним сьогодні.

Читати  У Києві презентували новий туристично-культурний хаб із 3D-турами

Крім іноземних туристів, протягом минулого року древнє місто відвідали багато жителів Анталії, які раніше тут ще не бували.

“З початком туристичного сезону кількість відвідувачів Патари та району Каш значно збільшилася. Навіть попри те, що у 2020 році через пандемію ми не змогли організувати рекламну діяльність тією мірою, якою хотіли”, – зазначив у розмові з Anadolu мер міста Каш Мутлу Улуташ.

Також у Патарі, всупереч пандемії, вдалося завершити розкопки. Вони тривали у стародавньому місті понад 32 роки. Влітку 2019 року під час розкопок археологи підтвердили, що в одному з будинків знаходилася перша радіотелеграфічна станція Османської імперії, заснована в 1904 році й відкрита у 1906 році.

Читати  Кращі книги про подорожі

Крім того, у Патарі був відновлений амфітеатр. Тепер на його території можна проводити концерти й театральні вистави. Чиновники відзначили, що це також допоможе залучити знімальні групи для створення фільмів у цьому місці.

Чим Патара приваблює туристів

Це один з найбільших міст того часу (3-2 ст. н.е), головний порт і колишня столиця Лікійського союзу. Українцям радять розглянути локацію для відпочинку навесні та влітку.

Читати  Мистецтво світла: бразильський фотограф створює магічні кадри природи

Сьогодні Патара поєднує можливості і для екскурсійних прогулянок древнім античним містом, і для пляжного відпочинку. Так, пляж Патара позначений у путівниках як найбільший та найчистіший піщаний пляж Туреччини та один з кращих у Європі. 18-кілометровий пляж також є одним з найважливіших місць проживання морських черепах, відомих як Caretta carettas.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *