Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Чому в Європі виникло рідкісне природне явище

Днями небо в декількох європейських країнах стало рожево-оранжевого кольору, а сніг на гірськолижних курортах укрився бурим шаром пилу. ЗМІ писали про те, що повітря змінило колір через пил, який вітер приніс з африканської пустелі.



Величезна маса пилу з Сахари перемістилася через Середземне море в Центральну Європу через зворотній атмосферний потік у південному напрямку. Висока концентрація пилу змінила небо і сніг в помаранчевий колір, створивши апокаліптичний пейзаж, повідомило Severe Weather Europe.

Читати  Coldplay представили знятий у Києві кліп

Потік прямо з пустелі

Метеороги пояснили: одна зі штормових систем в ці вихідні заглибилася в південно-західній Європі та повернула струменевий потік в південно-західному напрямку.

Це означає, що потік пішов прямо з пустелі Сахара, і зазвичай це збільшує імовірність попадання частинок пилу через європейський континент.

Цього разу результатом стало значне проникнення сахарського пилу в Середземноморський регіон і Центральну Європу, включаючи Альпи та райони далі на північ, звідки почали надходити повідомлення про помаранчевий сніг і небо.

Читати  Кіпр вводить обов'язкові експрес-тести для туристів

Пил був виявлений в центральній Франції, Швейцарії, південній Німеччині, Австрії, а також на північних Балканах. По знімках NASA було видно, що хмара продовжувала рухатися на північ і схід.

“Частинки пилу, ймовірно, будуть виявлені в неділю на крайній півночі й північному сході Німеччини, півдні центральної Польщі та Україні“, – писало прогноз метеорологів видання.

Читати  Сергій Притула поділився туристичними планами на 2021 рік

У мережі стали публікувати відео з незвичайним явищем, зафіксованим в різних країнах: Франції, Німеччини, Швейцарії, Андоррі, Іспанії. Кадри з гірськолижних курортів вражають: замість білосніжного сніг став коричневим, а пейзаж став нагадувати марсіанський.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *