Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Проблема великої кількості відходів знайома багатьом країнам світу. Дізнайтеся, як підійшли до розв’язання цієї непростої проблеми в Японії.



Ділять на 4 види

Найчастіше сміття ділять на 4 категорії: те, що можна спалити, те, яке не можна спалювати, великогабаритне і таке, що переробляється. У залежності від категорії, сміття потрібно залишати в конкретному баці.

За тим, щоб усе сміття було правильно відсортовано, стежать працівники сміттєвоза. Автомобіль приїжджає до будинку в певний час і мешканці виносять сміття у прозорих пакетах. Тому досить просто дізнатися, якщо хтось відсортував відходи неправильно.

Читати  Двері пасажирського літака відвалилися під час зльоту

За стару техніку доведеться платити

Зазвичай люди, яким потрібно викинути диван, шафу чи інші великі предмети, дзвонять у компанію, що збирає сміття й залишають заявку. Їм повідомляють, коли за меблями приїде сміттєвоз.

Побутову техніку таким чином викинути не вдасться. Її потрібно здавати в магазин, де придбали й оплатити утилізацію. Однак є простіший вихід – оплатити в магазині утилізацію товару та одержати спеціальну наклейку. Її можна наклеїти на стару техніку та винести її до сміттєвих контейнерів – тоді сміттєвоз забере її.

Читати  Колесо відвалилося від літака та впало біля будинку людей

Смітники на вулицях

У містах туристи можуть побачити спеціальні урни. У них спеціально роблять такі отвори, куди влізуть тільки ті відходи, для яких призначений контейнер.

Наприклад, якщо це смітник для тетра-паків, то пластикова пляшка туди не поміститься. Щоб полегшити життя гостям країни та місцевим мешканцям, на кожному пакованні вказують, куди його викидувати.

Читати  Пасажирка літака побила матір двох дітей: що стало причиною інциденту

Що роблять зі сміттям

Величезну частину відходів спалюють. Під час спалювання утворюється шлак, який використовують в будівництві. Його пресують в брикети, з яких зводять будівлі й навіть штучні острови.

На таких островах розміщують житлові будинки, парки, заводи й навіть аеропорти.

За скла роблять нові пляшки, а також перетворюють його в будівельні матеріали.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *