Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У міському парку Будапешта відкрили новий незвичайний музей – Будинок музики. Він створює відчуття присутності у казковому музичному лісі.



Нестандартну будівлю спроєктував японський архітектор Соу Фудзімото. Вона дивує скляними стінами та колонами, які тримають дах з наскрізними отворами, що нагадує шапочку гриба. Завдяки цьому у будівлі створений ефект відкритого простору.
Атмосфери лісу досягли завдяки орнаментальним елементам на даху, які нагадують листя дерев. Окрім того, через отвори у даху ростимуть справжні дерева, а у приміщення потраплятиме сонячне світло.

У Будинку музики є 3 поверхи, які символізують “три рухи партитури”. Галереї музеї розташувалися на першому поверсі. Там буде представлена постійна виставка “Звукові виміри – музичні подорожі у просторі та часі”. Вона розповідатиме про історію європейської музики.

Читати  Володимир Зеленський підписав закон про приєднання України до угоди про культурні маршрути

Там проводитимуть і тимчасові виставки. Перша з них буде присвячена ключовим етапам розвитку угорської попмузики другої половини 20 століття.

Неподалік від галерей розмістили напівсферичний купол, де відвідувачі зможуть насолодитися 360-градусним звуком. Він вміщає до 60 людей.

Окрім того, у музеї буде є ще багато цікавого – 2 зали для семінарів, лекцій і музичних заходів, мультимедійна бібліотека, навчальні аудиторії, архів угорської естради та офіси.

Читати  Круїз у стилі серіалу "Друзі": вартість унікальної мандрівки зашкалює

Будинок музики став частиною великого проєкту Liget Budapest. У його рамках у міському парку Будапешта мають відкрити ще кілька цікавих музеїв.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *